Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/6334
Title: Енергозберігаючий спосіб перемішування рідин. Експериментальні дослідження
Authors: В'юник, Володимир
Вьюник, Владимир
Viunyk, Volodymyr
Keywords: енергозберігаючі технології;перемішування рідких компонентів;підсолоджувачі
Issue Date: 2018
Series/Report no.: Соціально-економічний розвиток аграрної сфери: інженерно-економічне забезпечення: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції;(С. 355-356)
Abstract: В наш час гостро стоїть питання розробки і впровадження енергозберігаючих технологій в агропромислове виробництво. Процес перемішування рідких компонентів є широко розповсюдженим технологічним процесом у різних галузях виробництва і переробки продукції агропромислового комплексу. Тому актуальним є розробка і впровадження перемішуючих пристроїв, які забезпечать якісне перемішування при низьких енерговитратах. Альтернативою класичним змішувачам з мішалками є струминні змішувачі. Значні переваги таких змішувачів полягають у відсутності рухомих частин, а отже підвищеній надійності і значно менших витратах на технічне обслуговування та стерилізацію (що дуже важливо для біохімічних і харчових виробництв) і простоті включення в технологічні схеми. Ще однією важливою перевагою струминних змішувачів є безперервний принцип дії: час на отримання аналогічної якості перемішування в струминних апаратах є набагато меншим ніж в апаратах з механічними мішалками. Серед значної кількості видів і конструктивних схем струминних змішувачів завдяки високій якості перемішування виділяються протитечійно-струминні апарати, процес змішування в яких досліджений недостатньо.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/6334
Appears in Collections:кафедра Технічний сервіс та системи в АПК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ЗБІРНИК МІЖНАРОДНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ_Beregany (4) (1)-355-356.pdf412.58 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.