Формування якості плодів яблуні в Правобережній частині Лісостепу України: автореферат дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.07
Вантажиться...
Дата
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Анотація
Яблуня – найбільш розповсюджена плодова культура в Україні. Її плоди мають важливе значення в харчуванні, адже вони є джерелом багатьох біологічно активних речовин, макро- та мікроелементів, необхідних для організму людини. Особливої актуальності сьогодні набуває з’ясування способів підвищення адаптаційної здатності рослин до несприятливих погодних чинників та пошук шляхів її посилення. Одним із засобів реалізації потенційних можливостей яблуні є застосування позакореневої обробки насаджень препаратами, які належать до ІV класу небезпечності. Вони впливають на врожайність, якість та лежкість яблук і є основним елементом для вирішення глобальної проблеми незбалансованого й недостатнього забезпечення плодами населення в цілому та зниження забрудненості довкілля.