Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/5186
Title: Дослідження конкурентних позицій ПП «Олком» на локальному ринку молока та молочних продуктів
Other Titles: Research of competitive positions OLKOM on the milk and dairy products local market
Authors: Куліш, Тетяна Володимирівна
Кулиш, Татьяна Владимировна
Kulish, Tetiana
Keywords: маркетингові дослідження;конкурентні позиції;ринок молока та молочних продуктів;опитування;респонденти;анкета;marketing research;competitive loans;milk and dairy market;interviews;respondents;questionnaire
Issue Date: 2017
Series/Report no.: Збірник наукових праць Таврійського державного агротехнологічного університету (економічні науки);№ 3 (35)(C. 80-85)
Abstract: UK: Необхідність дослідження конкурентних позицій підприємства на ринку молока та молочних продуктів викликана мінливими умовами ринкової кон’юнктури. Мета дослідження полягає в оцінці конкурентних позицій підприємства на локальному ринку молока та молочних продуктів та визначення напрямів її зміцнення. Результати опитування дозволяють оцінити конкурентні позиції досліджуваного підприємства,сформувати модель поведінки споживача на ринку молока та молочних продуктів та визначити рекомендації підприємству щодо зміцнення конкурентних позицій, що сприятиме підвищенню іміджу та зростанню прибутковості підприємства. EN: Setting objectives. The necessity of researching the competitive positions of the enterprise in the market of milk and dairy products is caused by the changing conditions of the market situation. Objectives of the study: The purpose of the study is to assess the competitive position of the company in the local milk and dairy market and determine the direction of its strengthening. Tasks of the research: to estimate the level of demand for milk and dairy products of the enterprise; to investigate the consumer motivation of the population when choosing milk and dairy products; to estimate the competitive position of the enterprise in the market of milk and dairy products. The object of research is the competitive position of the processing enterprise in the market of milk and dairy products. Research results. To assess the competitive position of the enterprise on the market of milk and dairy products, a questionnaire survey of the population of the city was conducted. The volume of the representative quota sample was 200 respondents, which varies according to gender, age and social principles. Questionnaire was used for the survey. The data of the questionnaire was processed using Excel software and SPSS. The results of the survey allow to assess the competitive position of the investigated enterprise and to form a model of consumer behavior in the market of milk and dairy products. Conclusions. As a result of the study, we will identify recommendations for strengthening the competitive position of the company, which will enhance the image and increase the profitability of the enterprise. All these measures will contribute to ensuring the competitiveness of domestic products, both in the domestic and foreign markets.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/5186
Appears in Collections:кафедра Маркетинг

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
35.PDF817.63 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.