Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4920
Title: Вплив Е-вітамінної забезпеченості на антиоксидантний статус гусей в ембріональному і ранньому постнатальному онтогенезі
Authors: Пащенко, Юлія Петрівна
Пащенко, Юлия Петровна
Pashchenko, Yuliia
Дюжикова, Т. М.
Данченко, Олена Олександрівна
Данченко, Елена Александровна
Danchenko, Olena
Keywords: вітамін Е;антиоксиданти;вплив Е-вітамінної забезпеченості;гуси;стан системи антиоксидантного захисту;коефіцієнт антиоксидантної активності (Каоа)
Issue Date: 2013
Series/Report no.: Фізіолого-біохімічні і технологічні аспекти охорони навколишнього середовища: збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченої 90-річчю заснування Мелітопольського державного педагогічного університету (Мелітополь, 13-14 листопада 2013 р.);C. 29– 31
Abstract: Захист біомолекул від пошкоджуючого впливу здійснюється багаторівневою системою антиоксидантного захисту, яка включає ферментні і низькомолекулярні антиоксиданти. Найбільш ефективним жиророзчинним антиоксидантом традиційно вважається вітамін Е. Останнім часом з’явилась достатня кількість експериментальних даних, що доводять необхідність переводу вітаміну Е з розряду «безпечних» і корисних для людини вітамінів у розряд сполук, що мають високу біологічну активність і здатних, залежно від багаточисельних факторів, проявляти як позитивний, так і негативний вплив на організм людини. Отже, питання про механізми реалізації антиоксидантної дії вітаміном Е залишаються спірними і потребують подальших досліджень
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4920
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10.pdf93.48 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.