Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4920
Title: | Вплив Е-вітамінної забезпеченості на антиоксидантний статус гусей в ембріональному і ранньому постнатальному онтогенезі |
Authors: | Пащенко, Юлія Петрівна Пащенко, Юлия Петровна Pashchenko, Yuliia Дюжикова, Т. М. Данченко, Олена Олександрівна Данченко, Елена Александровна Danchenko, Olena |
Keywords: | вітамін Е;антиоксиданти;вплив Е-вітамінної забезпеченості;гуси;стан системи антиоксидантного захисту;коефіцієнт антиоксидантної активності (Каоа) |
Issue Date: | 2013 |
Series/Report no.: | Фізіолого-біохімічні і технологічні аспекти охорони навколишнього середовища: збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченої 90-річчю заснування Мелітопольського державного педагогічного університету (Мелітополь, 13-14 листопада 2013 р.);C. 29– 31 |
Abstract: | Захист біомолекул від пошкоджуючого впливу здійснюється багаторівневою системою антиоксидантного захисту, яка включає ферментні і низькомолекулярні антиоксиданти. Найбільш ефективним жиророзчинним антиоксидантом традиційно вважається вітамін Е. Останнім часом з’явилась достатня кількість експериментальних даних, що доводять необхідність переводу вітаміну Е з розряду «безпечних» і корисних для людини вітамінів у розряд сполук, що мають високу біологічну активність і здатних, залежно від багаточисельних факторів, проявляти як позитивний, так і негативний вплив на організм людини. Отже, питання про механізми реалізації антиоксидантної дії вітаміном Е залишаються спірними і потребують подальших досліджень |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4920 |
Appears in Collections: | кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.