Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4907
Title: Антиоксидантна активність печінки і серця гусей за різної Е-вітамінної забезпеченості
Authors: Пащенко, Юлія Петрівна
Пащенко, Юлия Петровна
Pashchenko, Yuliia
Данченко, Олена Олександрівна
Данченко, Елена Александровна
Danchenko, Olena
Бородай, В. П.
Keywords: ліпопероксидація;прооксидантно-антиоксидантна рівновага;гіпо- і гіпероксія;постнатальна адаптація;антиоксидантна активність;Е-вітамінна забезпеченість;гуси;липопероксидация;прооксидантно-ангиоксидантное равновесие;гипо- и гипероксия;постнатальная адаптация;антиоксидантная активность;Е-витаминная обеспеченность;Lipid peroxidation;antioxidant-prooxidant balance;hypo-and hyperoxia;postnatal adaptation;antioxidant activity;vitamin E;security;prooxidant balance;hypo-and Hyperoxia;postnatal adaptation;antioxidant activity;E-vitamin supply;geese
Issue Date: 2013
Series/Report no.: Сучасне птахівництво;№ 12 (С. 23-25)
Abstract: Зменшення вмісту вітаміну Е в інкубаційних яйцях супроводжується зниженням антиоксидантної активності тканин печінки гусенят, а підвищення - достовірних змін антиоксидантної активності не спричиняє. UK: Встановлено прямий зв ’язок між умістом вітаміну Е в інкубаційних яйцях гусей і антиоксидантною активністю тканин серця гусенят, виведених з цих яєць. Механізми впливу в значній мірі визначаються рівнем вітаміну Е, проте статус вітаміну Е, як головного тканинного антиоксиданту, для серця зберігається за різної Е-вітамінної забезпеченості. Показано стабілізуючу роль підвищеної вихідної Е-вітамінної забезпеченості ембріонів на стан прооксидантно-антиоксидантної рівноваги в тканинах серця. RU: Уменьшение содержания витамина Е в инкубационных яйцах сопровождается снижением антиоксидантной активности тканей печени гусят, а повышение - достоверных изменений антиоксидантной активности не вызывает. Установлена прямая связь между содержанием витамина Е в инкубационных яйцах гусей и антиоксидантной активностью тканей сердца гусят, выведенных из этих яиц. Механизмы влияния в значительной степени определяются уровнем витамина Е, однако статус витамина Е, как главного тканевого антиоксиданта, для сердца сохраняется при различной Е -витаминной обеспеченности. Показана стабилизирующая роль повышенного содержания витамина Е в инкубационных яйцах на состояние прооксидантно-антиоксидантного равновесия в тканях сердца гусят, выведенных из этих яиц. EN: Reduction of vitamin Е in hatching eggs is accompanied by a decrease in antioxidant activity of tissue liver of geese and increase - significant changes in antioxidant activity does not cause. Established the direct relationship between the content of vitamin E in hatching eggs of geese and antioxidant activity of tissue heart of geese, derived from these eggs. Mechanisms of influence is largely determined by the level of vitamin E, but status of vitamin E as the main tissue antioxidant for the heart is kept at different E-vitamin supply. Shown stabilizing role of high content of vitamin E in hatching eggs of geese on the state of prooxidant -antioxidant balance in the tissuesof the heart goslings, derived from these eggs.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4907
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
13.pdf257.72 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.