Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4890
Title: Вплив токоферолу на формування біологічної продуктивності гороху посівного: за результатами 3-х річних досліджень
Authors: Колесніков, Максим Олександрович
Колесников, Максим Александрович
Kolesnikov, Maksym
Keywords: горох;токоферол;насіння гороху посівного;a-tocopherol;Pisum sativum L.;adaptation;biological productivity
Issue Date: 2015
Series/Report no.: Проблеми та перспективи сталого розвитку АПК: матер. міжнар. наук.-практ. конф.;Т. 2 Сільськогосподарські науки. Біологічні науки. Екологія. (С. 12-15)
Abstract: UK: Горох дуже вимоглива культура до світла, вологи та ґрунту тому часто не реалізує генетичний потенціал продуктивності в умовах несприятливих факторів [3]. В насінні гороху міститься 6 мкг ТФ/г, що в 18 разів менше, ніж в зерні пшениці. Слід зазначити, що дія екзогенного ТФ на адаптивність зернобобових та гороху, зокрема, з’ясовано недостатньо, а застосування подібної речовини природного походження є перспективним з огляду на екологізацію ведення сільського господарства. Тому метою роботи було з’ясувати особливості впливу екзогенного а-ТФ на адаптивні реакції гороху посівного {Pisum sativum L.) та формування його врожайності. EN: The influence of pre sowing treatment of pea seeds and folia application of a- tocopherol on lipid peroxidation processes, content ofproline, electrolytes leakage, antioxidant en- zimes activities in leaves and roots of pea (Pisum sativum L.) and the formation of its biological productivity was investigated.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4890
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
54.pdf184.42 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.