Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4890
Назва: | Вплив токоферолу на формування біологічної продуктивності гороху посівного: за результатами 3-х річних досліджень |
Автори: | Колесніков, Максим Олександрович Колесников, Максим Александрович Kolesnikov, Maksym |
Ключові слова: | горох;токоферол;насіння гороху посівного;a-tocopherol;Pisum sativum L.;adaptation;biological productivity |
Дата публікації: | 2015 |
Серія/номер: | Проблеми та перспективи сталого розвитку АПК: матер. міжнар. наук.-практ. конф.;Т. 2 Сільськогосподарські науки. Біологічні науки. Екологія. (С. 12-15) |
Короткий огляд (реферат): | UK: Горох дуже вимоглива культура до світла, вологи та ґрунту тому часто не реалізує генетичний потенціал продуктивності в умовах несприятливих факторів [3]. В насінні гороху міститься 6 мкг ТФ/г, що в 18 разів менше, ніж в зерні пшениці. Слід зазначити, що дія екзогенного ТФ на адаптивність зернобобових та гороху, зокрема, з’ясовано недостатньо, а застосування подібної речовини природного походження є перспективним з огляду на екологізацію ведення сільського господарства. Тому метою роботи було з’ясувати особливості впливу екзогенного а-ТФ на адаптивні реакції гороху посівного {Pisum sativum L.) та формування його врожайності. EN: The influence of pre sowing treatment of pea seeds and folia application of a- tocopherol on lipid peroxidation processes, content ofproline, electrolytes leakage, antioxidant en- zimes activities in leaves and roots of pea (Pisum sativum L.) and the formation of its biological productivity was investigated. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4890 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра Рослинництва та садівництва ім. професора В.В. Калитки |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
54.pdf | 184.42 kB | Adobe PDF | ![]() Переглянути/Відкрити |
Показати повний опис матеріалу
CORE Recommender
Перевірити
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.