ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ДМИТРА МОТОРНОГО
Tsatu logo DMYTRO MOTORNYI
TAVRIA STATE
AGROTECHNOLOGICAL UNIVERSITY
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4865
Title: Амінокислотний склад антиоксидантного препарату стибіл на основі соєвого шроту
Other Titles: The aminoacids composition of stibel antioxidant preparation, made on soybean basic
Authors: Коломоєць, О. В.
Колесніков, Максим Олександрович
Колесников, Максим Александрович
Kolesnikov, Maksym
Калитка, Валентина Василівна
Калитка, Валентина Васильевна
Kalytka, Valentyna
Данченко, Олена Олександрівна
Данченко, Елена Александровна
Danchenko, Olena
Keywords: реакція Майларда
соєвий шрот
антиоксиданти
амінокислотний склад
Issue Date: 2004
Series/Report no.: Науковий вісник Львівської нац. акад. вет. медицини;Т. 6, № 3 (ч.3) (С. 98-102)
Abstract: UK: Стаття присвячена дослідженню амінокислотного складу соєвого шроту та антиоксидантного препарату стибіл, отриманого на його основі. Встановлено, що при взаемодії білкових інгредієнтів шроту з глюкозою в умовах реакції Майларда відбувається накопичення кислих та SH-вмісних амінокислот та зниження вмісту основних амінокислот. EN: The articles is devoted to the researching of aminoacids content of soybean and stibel antioxidant preparation, made on its basic. It’s established that interaction between protein’s ingredients and glucose under Maillard reaction’s condition led to the sour and SH-containing aminoacids accumulation and base aminoacids content decreasing.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4865
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14.pdf399,28 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record   


Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.