Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4752
Title: Стан антиоксидантної системи організму качок в період яйценосності
Other Titles: The state of duck’s organism antioxidant system during egg-layer period
Authors: Колесніков, Максим Олександрович
Колесников, Максим Александрович
Kolesnikov, Maksym
Keywords: антиоксидантна система;пероксидація ліпідів;яйценосність;качки
Issue Date: 2005
Series/Report no.: Науковий вісник Львівської нац. акад. вет. медицини;Т. 7, № 3(26), ч. 2 (С. 61-67)
Abstract: UK: Досліджено стан ліпофільних та ферментативних компонентів антиоксидантної системи качок протягом яйцекладки. Зафіксовано падіння КТ активності та зростанням СОД, ГПО активності тканин качок в період яйценосності. Виявлено залежність вмісту МДА в печінці та крові качок від Е- та А-вітамінної забезпеченості тканин протягом яйцекладки. EN: The state of duck’s lipophylic and enzymatic antioxidant system during egg-layer period was investigated. It has established the decreasing of CAT activity and increasing of SOD, GPx activities of duck’s tissues. The relation between MDA and vitamin E, A content in duck’s hepatic and blood tissues during egg-layer period was found.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4752
Appears in Collections:кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
015.pdf515.31 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.