Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4752
Title: | Стан антиоксидантної системи організму качок в період яйценосності |
Other Titles: | The state of duck’s organism antioxidant system during egg-layer period |
Authors: | Колесніков, Максим Олександрович Колесников, Максим Александрович Kolesnikov, Maksym |
Keywords: | антиоксидантна система;пероксидація ліпідів;яйценосність;качки |
Issue Date: | 2005 |
Series/Report no.: | Науковий вісник Львівської нац. акад. вет. медицини;Т. 7, № 3(26), ч. 2 (С. 61-67) |
Abstract: | UK: Досліджено стан ліпофільних та ферментативних компонентів антиоксидантної системи качок протягом яйцекладки. Зафіксовано падіння КТ активності та зростанням СОД, ГПО активності тканин качок в період яйценосності. Виявлено залежність вмісту МДА в печінці та крові качок від Е- та А-вітамінної забезпеченості тканин протягом яйцекладки. EN: The state of duck’s lipophylic and enzymatic antioxidant system during egg-layer period was investigated. It has established the decreasing of CAT activity and increasing of SOD, GPx activities of duck’s tissues. The relation between MDA and vitamin E, A content in duck’s hepatic and blood tissues during egg-layer period was found. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4752 |
Appears in Collections: | кафедра Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.