Динаміка фенольних речовин в плодах яблуні при зберіганні за обробки антиоксидантними композиціями
Вантажиться...
Файли
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Уманьський НУС
Анотація
Свіжі яблука містять значно більше біологічно активних речовин, ніж продукти їх переробки, зокрема багаті на фенольні речовини. За участю яких формується природній колір та смак плодів. Фенольні речовини, будучи хімічно активними - нестабільні їх окислення і подальше перетворення супроводжується зміною забарвлення і зниженням якості плодів при зберіганні. Тому проблема подовження терміну зберігання яблук для споживання їх в свіжому виді набуває пріоритетною значення. Відомо, що при застосуванні антиоксидантів можливо подовжити термін зберігання свіжих плодів. Тому метою нашого дослідження було вивчити динаміку фенольних речовин в плодах яблуні за дії антиоксидантних композицій.