Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4557
Title: | Динаміка фенольних речовин в плодах яблуні при зберіганні за обробки антиоксидантними композиціями |
Authors: | Байбєрова, Світлана Сергіївна Байберова, Светлана Сергеевна Bayberova, Svitlana |
Keywords: | свіжі яблука;фенольні речовини;антиоксиданти;плоди яблуні;ДЕПАА;обробка АКМ;сорт яблук |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Уманьський НУС |
Series/Report no.: | Матеріали Всеукраїнської наукової конференції молодих учених: тези;Ч. 1. |
Abstract: | Свіжі яблука містять значно більше біологічно активних речовин, ніж продукти їх переробки, зокрема багаті на фенольні речовини. За участю яких формується природній колір та смак плодів. Фенольні речовини, будучи хімічно активними - нестабільні їх окислення і подальше перетворення супроводжується зміною забарвлення і зниженням якості плодів при зберіганні. Тому проблема подовження терміну зберігання яблук для споживання їх в свіжому виді набуває пріоритетною значення. Відомо, що при застосуванні антиоксидантів можливо подовжити термін зберігання свіжих плодів. Тому метою нашого дослідження було вивчити динаміку фенольних речовин в плодах яблуні за дії антиоксидантних композицій. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4557 |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.