Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4554
Title: Зміни смакових якостей яблук під час тривалого зберігання
Other Titles: Изменения вкусовых качеств яблок в процессе длительного хранения
Apples qualities taste change at the longterm storage
Authors: Байбєрова, Світлана Сергіївна
Байберова, Светлана Сергеевна
Bayberova, Svitlana
Keywords: зберігання;антиоксиданти;органічні кислоти;цукри;сахарокислотний індекс;дегустаційна оцінка;хранение;антиоксиданты;органические кислоты;сахара;сахарокислотный индекс;дегустационная оценка;storage;antioxidants;organic acids;sugar;sugar - acids index;tasting mark
Issue Date: 2010
Publisher: ЛНАУ
Series/Report no.: Вісник Львівського національного аграрного університету;№ 14 (2) (С. 181-185)
Abstract: UK: Розглянуто зміни смакових якостей яблук після тривалого зберігання за обробки їх антиоксидантними композиціями. Встановлено, що передзбиральна обробка антиоксидантною композицією АОК-М дає змогу знизити темпи руйнування кислот у плодах на 7,9-48,0% та цукрів на 1,2-4,0% залежно від помологічного сорту. RU: Рассмотрены изменения вкусовых качеств яблок, обработанных антиоксидантными композициями, после длительного хранения. Установлено, что предуборочная обработка антиоксидантной композицией АСЖ-М снижает темпы разрушения кислот в плодах на 7,9-48,0% и сахаров на 1,2-4,0% в зависимости от помологического сорта. EN: The apples taste qualities changes after longterm storage with treatment by antioxidants compositions are considered in the article. It is set that antioxidant condosition treatment allows to slow down acids destruction temps in fruits on 7,948,0% and sugars on 1,2-4,05% depending on sort pomology.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4554
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
23.pdf419.42 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.