Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4545
Title: Функціонування системи антиоксидантного захисту базиліку залежно від компонентного складу субстрату
Other Titles: Функционирование системы антиоксидантной защиты базилика зависимо от компонентного состава субстрата
Functioning of antioxidant protection system of basilic dependent on component composition of substrate
Authors: Прісс, Олеся Петрівна
Присс, Олеся Петровна
Priss, Olesia
Коротка, Ірина Олександрівна
Короткая, Ирина Александровна
Korotka, Iryna
Keywords: базилік;субстрат;стресові фактори при вирощуванні базиліку;малоновий диальдегід;супероксиддисмутаза
Issue Date: 2018
Publisher: Мелітополь: ТДАТУ
Series/Report no.: Праці ТДАТУ;Вип. 18, т. 1 (С. 299-306)
Abstract: UK: Досліджували вплив компонентного складу субстрату на функціонування системи антиоксидантного захисту базиліку при вирощуванні на різних субстратах. Встановлено, що вирощування базиліку у чистому торфі та у субстратах з перенасиченням перлітом індукує стрес і зміщення рівноваги у системі прооксиданти↔антиоксиданти у напрямі активації пероксидного окиснення ліпідів. RU: Исследовали влияние компонентного состава субстрата на функционирование системы антиоксидантной защиты базилика при выращивании на разных субстратах. EN: The influence of the substrates on the functioning of the antioxidant protection system of basil was investigated. It has been established that the cultivation of basil in pure peat and in substrates with glut of perlite induces stress and equilibrium shift in the system of prooxidant - oxantants in the direction of activation of lipid peroxidation.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4545
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Праці ТДАТУ 2018 т.1-299-306.pdf465.24 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.