Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4429
Title: | Сучасні аспекти аналізу ризику основного технологічного обладнання харчових та переробних виробництв |
Authors: | Гранкіна, Олена Володимирівна Гранкина, Елена Владимировна Hrankina, Olena |
Keywords: | переробне виробництво;вимоги до безпеки обладнання;оцінювання ризиків;зменшення ризиків;травмування;аналіз ризику;експлуатаційні обмеження |
Issue Date: | 2018 |
Series/Report no.: | Агроекологічні аспекти виробництва та переробки продукції сільського господарства : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Мелітополь-Кирилівка, 7-8 червня 2018 р.); |
Abstract: | Використання в конструкціях виробничого обладнання, яке експлуатується в харчових та переробних виробництвах, вузлів, що становлять підвищену небезпеку, дуже поширено. Так, за статистикою, найчастіше джерелом травмування при нещасних випадках на виробництві є частини, що обертаються. Вимоги до безпеки обладнання та складових частин та методи оцінки ризику регламентовані європейськими стандартами, нормами, зокрема чинний в Україні ДСТУ EN ISO 12100:2014 «Безпечність машин. Загальні принципи розрахунку. Оцінка ризиків і зниження ризиків» та ДСТУ EN ISO 12100:2016 «Безпечність машин. Загальні принципи проектування оцінювання ризиків та зменшення ризиків», який буде введений в дію в липні 2018 року. Тому, встановлення ризику травмування з використанням теорії ризику без сумніву є актуальним і доцільним. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4429 |
Appears in Collections: | Кафедра Цивільна безпека |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ahroekolohichni-aspekty-vyrobnyctva-ta-pererobky-produkciyi-roslynnyctva-78-78.pdf | 258.55 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.