Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4398
Title: | Сортові особливості формування продуктивності ячменів-дворучок |
Authors: | Білоусова, Зоя Володимирівна Белоусова, Зоя Владимировна Bilousova, Zoia |
Keywords: | адаптивність рослин ячменю;дворучки;сорти дворучки;сорт ячменю-дворучки Достойний;Південний Степ України;сорт Дев’ятий Вал;сорт Снігова королева;чорний пар;зимостійкість;врожайність |
Issue Date: | 2018 |
Series/Report no.: | Агроекологічні аспекти виробництва та переробки продукції сільського господарства : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Мелітополь-Кирилівка, 7-8 червня 2018 р.); |
Abstract: | Адаптивність рослин ячменю за осінньої сівби значною мірою визначається його типом розвитку. Дворучки в цьому плані найбільш цікаві, оскільки їхньоюбіологічною особливістю є те, що восени вони пізніше закінчують вегетацію, порівняно з типово озимими сортами, а весною раніше її відновлюють. Це дає їм змогу краще розвиватися при більш пізніх сходах, а також розкущитися за умови появи зимово-весняних сходів,що в посушливому Степу трапляється дуже часто. При зимово-весняних сходах типово озимі сорти починають рости і розвиватися дуже пізно, до цього часу верхній шар ґрунту пересихає і кущіння практично не відбувається. Сорти дворучки встигають використати навіть невеликі весняні запаси вологи для кущіння й у такі роки дають вищі врожаї. Тому дослідження продуктивності різних сортів ячменів-дворучок залежно від погодних умов року є актуальним питанням. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4398 |
Appears in Collections: | Кафедра Рослинництва та садівництва ім. професора В.В. Калитки |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ahroekolohichni-aspekty-vyrobnyctva-ta-pererobky-produkciyi-roslynnyctva-11-11.pdf | 259.81 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.