Використання методу багатокритеріальної оптимізації для вибору кращого сорту черешні за дії заморожування
Вантажиться...
Дата
Автори
Іванова, Ірина Євгенівна
Иванова, Ирина Евгеньевна
Ivanova, Iryna
Покопцева, Любов Анатоліївна
Покопцева, Любовь Анатольевна
Pokoptseva, Liubov
Герасько, Тетяна Володимирівна
Герасько, Татьяна Владимировна
Gerasko, Tetiana
Долгова, С.В.
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Грінь Д. С.
Анотація
Проведена науково-обґрунтована оцінка придатності районованих сортів черешні пізнього строку достигання, вирощених в умовах Півдня України до заморожування та тривалого низькотемпературного зберігання протягом шести місяців, дозволяє зробити наступні висновки: за комплексом фізіко-біохімічних параметрів встановлено ранжирований ряд сортів за ступенем придатності до заморожування та шестимісячного зберігання.
Опис
Ключові слова
кісточкові плоди, черешня, збереження якості плодів, заморожування та зберігання при низьких температурах, вибір оптимального сорту черешні для заморожування, тривале зберігання методом багатокритеріальної оптимізації, сорти черешні південного Степу України, сорт Мелітопольська чорна, сорт Міраж, сорт Оріон