ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ДМИТРА МОТОРНОГО
Tsatu logo DMYTRO MOTORNYI
TAVRIA STATE
AGROTECHNOLOGICAL UNIVERSITY
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4338
Title: Формування антиокислювального комплексу гарбузових плодових овочів під впливом абіотичних факторів
Authors: Прісс, Олеся Петрівна
Присс, Олеся Петровна
Priss, Оlesia
Калитка, Валентина Василівна
Калитка, Валентина Васильевна
Kalytka, Valentyna
Keywords: антиокислювальний комплекс
аскорбінова кислота
фенольні речовини
каротиноїди
цукри
малоновий діальдегід
абіотичні фактори
опади
температура
антиокислительный комплекс
аскорбиновая кислота
фенольные вещества
каротиноиды
сахара
малоновый диальдегид
абиотические факторы
осадки
аntioxidant complex
ascorbic acid
phenolic substances
carotenoids
malondialdehyde
abiotic factors
rainfall
temperature
Issue Date: 2013
Series/Report no.: Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України;Т.183, ч.1
Abstract: UK: Досліджено вплив температури та опадів на формування компонентів антиокислювального комплексу плодів огірка та кабачка. Встановлено, що визначальний вплив на формування антиокислювального комплексу гарбузових овочів має сума активних температур за період вегетації, зокрема за 10 днів до збору врожаю, де коефіцієнт кореляції залежно від показника становить від 0,62 до 0,97. Ключову роль у системі антиоксидантного захисту в плодах огірка має аскорбінова кислота, а антиокислювальна система плодів кабачка підтримується за рахунок усіх досліджених компонентів антиокислювального комплексу. EN: The influence of temperature and rainfall on components of antioxidant complex's formation in fruits of cucumber and zucchini was investigated. It was shown, that determining influence on forming of antioxidant complex in fruits of gourd family has sum of active temperatures during 10 days prior to the harvest, as the coefficient of correlation makes from 0,62 to 0,97 depending on the characteristic. The ascorbic acid has the key role in the antioxidant defense system of cucumber. On the other hand, antioxidant system in zucchini fruit is supported by all components of antioxidant complex, that were studied. RU: Исследовано влияние температуры и осадков на формирование компонентов антиокислительного комплекса плодов огурца и кабачка. Установлено, что определяющее влияние на формирование антиокислительного комплекса тыквенных овощей имеет сумма активных температур за период вегетациии, особенно, за 10 дней до сбора урожая, где коэффициент корреляции зависимости от показателя составляет от 0,62 до 0,97. Ключевую роль в системе антиоксидантной защиты в плодах огурца имеет аскорбиновая кислота, а антиокислительная система плодов кабачка поддерживается за счет всех исследованных компонентов антиокислительного комплекса.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/4338
Appears in Collections:кафедра Харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
54.pdf219,01 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record   


Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.