Аналіз експортно-імпортної структури сільськогосподарської та продовольчої продукції України та резерви її удосконалення

Анотація

UK: В статті виявлено об’єктивну необхідність дослідження товарної структури експортованої та імпортованої сільськогосподарської і продовольчої продукції. Виявлено види вітчизняної продукції, що має найбільший попит на світовому ринку. Також визначено характер українського попиту на продукцію іноземних виробників. Водночас розглянуто резерви удосконалення експортно-імпортної структури аграрно-продовольчої продукції. Запропоновано напрями розробки раціональної стратегії нарощування експортного потенціалу України в контексті підвищення її конкурентоспроможності на світовому ринку продовольства. RU: В статье выявлено объэктивную необходимость исследования товарной структуры экспортированной и импортированной сельскохозяйственной и продовольственной продукции. Определено виды отечественной продукции, которая имеет наибольший спрос на мировом рынке. Также определено характер украинского спроса на продукцию иностранных производителей. Одновременно рассмотрено резервы усовершенствования экспортно-импортной структуры аграрно-продовольственной продукции. Предложено направления разработки рациональной стратеги наращивания экспортного потенциала Украины в контексте повышения ее конкурентоспособности на мировом рынке продовольствия. EN: In the article the objective necessity of export and import commodity structure of agricultural and food products research is justified. Types of national production which has the largest demand on the world market are found out. Also, the nature of Ukrainian demand for the products of foreign producers is defined. At the same time improvement export-import structure of agro-food products reserves are considered. Directions develop of increase the export potential of Ukraine rational strategy are offered in the context of enhancing its competitiveness in the global food market.

Опис

Бібліографічний опис

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By