ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ДМИТРА МОТОРНОГО
Tsatu logo DMYTRO MOTORNYI
TAVRIA STATE
AGROTECHNOLOGICAL UNIVERSITY
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3979
Title: Аналіз експортно-імпортної структури сільськогосподарської та продовольчої продукції України та резерви її удосконалення
Authors: Краснодєд, Тетяна Леонідівна
Краснодед, Татьяна Леонидовна
Krasnodied, Tetiana
Бакіна, Тетяна Володимирівна
Бакина, Татьяна Владимировна
Bakina, Tetiana
Keywords: зовнішня торгівля
світовий ринок
товарна структура
експорт
імпорт
сільськогосподарська продукція
продовольча продукція
конкурентоспроможність
внешняя торговля
мировой рынок
товарная структура
экспорт
импорт
сельскохозяйственная продукция
продовольственная продукция
конкурентоспособность
foreign trade
world market
commodity structure
exports
imports
agricultural products
food products
the competitiveness
Issue Date: 2016
Series/Report no.: Глобальні та національні проблеми економіки;Вип. № 14 (С. 16-17)
Abstract: UK: В статті виявлено об’єктивну необхідність дослідження товарної структури експортованої та імпортованої сільськогосподарської і продовольчої продукції. Виявлено види вітчизняної продукції, що має найбільший попит на світовому ринку. Також визначено характер українського попиту на продукцію іноземних виробників. Водночас розглянуто резерви удосконалення експортно-імпортної структури аграрно-продовольчої продукції. Запропоновано напрями розробки раціональної стратегії нарощування експортного потенціалу України в контексті підвищення її конкурентоспроможності на світовому ринку продовольства. RU: В статье выявлено объэктивную необходимость исследования товарной структуры экспортированной и импортированной сельскохозяйственной и продовольственной продукции. Определено виды отечественной продукции, которая имеет наибольший спрос на мировом рынке. Также определено характер украинского спроса на продукцию иностранных производителей. Одновременно рассмотрено резервы усовершенствования экспортно-импортной структуры аграрно-продовольственной продукции. Предложено направления разработки рациональной стратеги наращивания экспортного потенциала Украины в контексте повышения ее конкурентоспособности на мировом рынке продовольствия. EN: In the article the objective necessity of export and import commodity structure of agricultural and food products research is justified. Types of national production which has the largest demand on the world market are found out. Also, the nature of Ukrainian demand for the products of foreign producers is defined. At the same time improvement export-import structure of agro-food products reserves are considered. Directions develop of increase the export potential of Ukraine rational strategy are offered in the context of enhancing its competitiveness in the global food market.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3979
Appears in Collections:кафедра Бізнес-консалтингу та міжнародного туризму

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Краснодєд, Бакіна (стаття 39) 16-17.pdf247,8 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record   


Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.