Effect of abiotic factors on the formation of bioactive compounds of parsley
Вантажиться...
Файли
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Анотація
UK: Досліджено вплив абіотичних факторів на формування аскорбінової кислоти, фенолів, хлоро-
філів, каротиноїдів та β-каротину впродовж вегетації. Встановлено, що ступінь впливу погодних
умов становить 15,0…41,4 %; сезону збору — 20,5…55,5 %; сорту — 0,0…13,5 %. Виявлено, що
зелень петрушки осіннього збору накопичує більше фенольних сполук, пігментів порівняно з вес-
няним. Весняна містить істотно більше аскорбінової кислоти. Ru: Исследовано влияние абиотических факторов на формирование
аскорбиновой кислоты, фенольных веществ, хлорофиллов,
каротиноидов и β-каротина в течение вегетации. Установлено,
что степень влияния погодных условий составляет 15,0...41,4 %;
сезона сбора — 20,5...55,5 %; сорта — 0,0...13,5 %. Выявлено,
что зелень петрушки осеннего сбора накапливает больше фенольных
соединений, пигментов по сравнению с весенним.
Весенняя содержит существенно больше аскорбиновой кислоты.