ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ДМИТРА МОТОРНОГО
Tsatu logo DMYTRO MOTORNYI
TAVRIA STATE
AGROTECHNOLOGICAL UNIVERSITY
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3883
Title: Effect of abiotic factors on the formation of bioactive compounds of parsley
Other Titles: Влияние абиотических факторов на формирование Биологически активных веществ зелени петрушки
Вплив абіотичних факторів на формування біологічно активних речовин зелені петрушки
Authors: Тележенко, Л. М.
Кулик, Аліна Степанівна
Кулик, Алина Степановна
Kulik, Alina
Кюрчев, Сергій Володимирович
Кюрчев, Сергей Владимирович
Kiurchev, Serhii
Жукова, Валентина Федорівна
Жукова, Валентина Федоровна
Zhukova, Valentina
Верхоланцева, Валентина Олександрівна
Верхоланцева, Валентина Александровна
Verkholantseva, Valentyna
Keywords: зелень петрушки
абіотичні фактори
аскорбінова кислота
каротиноїди
β-каротин
абиотические факторы
аскорбиновая кислота
каротиноиды
Issue Date: 2016
Series/Report no.: Technology audit and production reserves;№ 4.4 (30)
Abstract: UK: Досліджено вплив абіотичних факторів на формування аскорбінової кислоти, фенолів, хлоро- філів, каротиноїдів та β-каротину впродовж вегетації. Встановлено, що ступінь впливу погодних умов становить 15,0…41,4 %; сезону збору — 20,5…55,5 %; сорту — 0,0…13,5 %. Виявлено, що зелень петрушки осіннього збору накопичує більше фенольних сполук, пігментів порівняно з вес- няним. Весняна містить істотно більше аскорбінової кислоти. Ru: Исследовано влияние абиотических факторов на формирование аскорбиновой кислоты, фенольных веществ, хлорофиллов, каротиноидов и β-каротина в течение вегетации. Установлено, что степень влияния погодных условий составляет 15,0...41,4 %; сезона сбора — 20,5...55,5 %; сорта — 0,0...13,5 %. Выявлено, что зелень петрушки осеннего сбора накапливает больше фенольных соединений, пигментов по сравнению с весенним. Весенняя содержит существенно больше аскорбиновой кислоты.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3883
Appears in Collections:кафедра Харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
19.pdf837,68 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record   


Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.