Визначення впливу подачі молока в пульсаційному гомогенізаторі

Анотація

UK: Обгрунтована схема та конструкція пульсаційного гомогенізатора молока, яка дозволяє отрамати дисперсність молочної емульсії на рівні клапанних машин при знижених у 2-4 рази енерговитратах. Проведені аналітичні дослідження часу індукції під час пульсаційної гомогенізації молока, які свідчать про те, що цей параметр залежить лище від виду емульсії, що обробляється та характеристик поршня ( товщини, діаметра і параметриів отворів у ньому). Отримано висновки, що умова руйнування за часом індукції виконується дл будь-яких практично досяжніх параметрах поршня пульсаційного гомогенізатора. RU: Обоснована схема и конструкция пульсационного гомогенизатора молока, которая позволяет получить дисперсность молочной эмульсии на уровне клапанных машин при сниженных в 2-4 раза энергозатратах. Проведены аналитические исследования времени индукции во время пульсационной гомогенизации молока, которые свидетельствуют о том, что этот параметр зависит лишь от вида эмульсии, которая обрабатывается и характеристик поршня ( толщины, диаметра и параметров отверстий в нем). Получены выводы, что условие разрушения по времени индукции выполняется для любых практически досягаемых параметрах поршня пульсационного гомогенизатора. EN: The scheme and design of the pulsation milk homogenizerhave beengrounded, which allows achievingmilk emulsiondispersion at the level of valve machines with 2-4 times decrease in power consumption. Analytical researches of time of induction have been conducted during pulsation homogenization of milk, which testify that this parameter depends only on the emulsion type which is being processed and piston descriptions (thickness, diameter and parameters of the openings in it).

Опис

Бібліографічний опис

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By