Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3736
Title: Експериментальні дослідження концентрації цукру під час протитечійно-струминного змішування солодких напоїв
Authors: Дейниченко, Г. В.
Самойчук, К. О.
Полудненко, О. В.
Keywords: сироп;безалкогольні напої;змішуючи апарати;протитечійно-струминного змішування;вихровий насос;купажний сироп;тиск подачі;напір подачі
Issue Date: 2017
Publisher: ХДУХТ
Series/Report no.: Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 50-річчю заснування Харківського державного університету харчування та торгівлі (Харків, 18 травня 2017 р.);Ч. 1.
Abstract: Об’єктом цього дослідження є процес перемішування рідких компонентів (а саме, води з купажним сиропом) при виготовленні солодких безалкогольних напоїв. Сьогодні попит на даний вид продукції дуже великий, тому актуальними є розробка і впровадження у виробництво змішуючих апаратів безперервної дії. До таких апаратів відносяться струминні, які забезпечують якісне перемішування рідких компонентів при мінімальних витратах енергії і часу. Істотно підвищити ефективність змішування можливо завдяки використанню протитечійно-струминного змішування. Сьогодні воно є малодослідженим. В протитечійно-струминному змішувачі реалізовано спосіб однократного змішування у п’яти зонах. Це дозволяє значно підвищити інтенсивність перемішування при низьких енерговитратах, а також значно знизити час перемішування.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3736
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.