Шляхи енергозбереження при гомогенізації молока
Вантажиться...
Дата
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
ТДАТУ
Анотація
UK: Для підвищення ефективності процесу гомогенізації молока найбільш раціональними напрямами є: підвищення швидкості ковзання жирової частки, накладення механічних коливань на середовище, застосування резонансних явищ і використання роздільної гомогенізації. Найбільш повно ці напрями можливо розкрити, шляхом розробки 3 перспективних конструкцій гомогенізаторів: імпульсного гомогенізатора, пульсаційного апарату з ротором, що вібрує і струминного гомогенізатора з роздільним подаванням жирової фази. EN: On the basis of analysis of dispersing mechanism of fatty phase of milk emulsion the ways to increase homogenizers’ efficiency are developed and 3 designs of homogenizing devices which allow reducing energy consumption of milk homogenization are investigated.