Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3707
Title: Шляхи енергозбереження при гомогенізації молока
Authors: Самойчук, К. О.
Keywords: диспергування;гомогенізація;клапанні гомогенізатори;енергоємність;ротор;енерговитрати;homogenization of milk;homogenizer;energy efficiency;pulsation machine with a vibrating rotor;jet homogenizer;pulsation homogenizer
Issue Date: 2016
Publisher: ТДАТУ
Series/Report no.: Проблеми та перспективи сталого розвитку АПК : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції за результатами досліджень 2015 року (Мелітополь, 14-25 квітня 2016 р.);
Abstract: UK: Для підвищення ефективності процесу гомогенізації молока найбільш раціональними напрямами є: підвищення швидкості ковзання жирової частки, накладення механічних коливань на середовище, застосування резонансних явищ і використання роздільної гомогенізації. Найбільш повно ці напрями можливо розкрити, шляхом розробки 3 перспективних конструкцій гомогенізаторів: імпульсного гомогенізатора, пульсаційного апарату з ротором, що вібрує і струминного гомогенізатора з роздільним подаванням жирової фази. EN: On the basis of analysis of dispersing mechanism of fatty phase of milk emulsion the ways to increase homogenizers’ efficiency are developed and 3 designs of homogenizing devices which allow reducing energy consumption of milk homogenization are investigated.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3707
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.