Вплив біофлаваноїдів вівса посівного на антиоксидантну активність та жирнокислотний склад тканин печінки гусей

Анотація

Uk: Ліпопероксидація – нормальний фізіологічний процес, що відіграє найважливішу роль у функціонуванні біохімічних систем клітин. Проте, надмірна інтенсифікація пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) призводить до негативних перебудов. У підтримці гомеостазу організму птиці на всіх етапах розвитку важлива роль належить системі антиоксидантного захисту (АОЗ). Вона забезпечує інактивацію продуктів пероксидного окиснення ліпідів, запобігає їхньому нагромадженню в тканинах та сприяє відновленню окиснених сполук.

Опис

Бібліографічний опис

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By