Струминний гомогенізатор-нормалізатор молока
Вантажиться...
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Анотація
Серед низки проблем молокопереробної галузі важливе місце посідає питання зниження енергоємності процесів, що складають
технологію виробництва молочної продукції. Гомогенізація є одним із найбільш енерговитратних процесів у технології переробки молока. Суть операції полягає в подрібненні жирової фази та її рівномірному розподілі в об’ємі знежиреного молока, що сприяє кращому засвоєнню молока, зменшує втрати молочного жиру і запобігає розшаруванню продукту. Характерними ознаками процесу є великі швидкості частинок і їх мікроскопічні розміри, що не дає можливості вивчити процес диспергування частинок жиру і висунути єдину теорію процесу. На сьогодні існує 5–7 основних гіпотез гомогенізації, на базі яких застосовуються відповідні конструкції. Але ці конструкції або дуже енерговитратні, або не забезпечують необхідних розмірів частинок жиру.