Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3647
Title: | Струминний гомогенізатор-нормалізатор молока |
Authors: | Самойчук, Кирило Олегович Самойчук, Кирилл Олегович Samoichuk, Kyryl Ковальов, Олександр Олександрович Ковалев, Александр Александрович Kovalov, Oleksandr |
Keywords: | молокопереробної галузі;молоко;зниження енергоємності процесів;гомогенізація;конструкції;камери гомогенізатора-нормалізатора;ANSYS;критерії Вебера;швидкість потоку;облітерації каналу |
Issue Date: | 2015 |
Series/Report no.: | Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції (Мелітополь-Кирилівка, 8-11 вересня 2015 р.); |
Abstract: | Серед низки проблем молокопереробної галузі важливе місце посідає питання зниження енергоємності процесів, що складають технологію виробництва молочної продукції. Гомогенізація є одним із найбільш енерговитратних процесів у технології переробки молока. Суть операції полягає в подрібненні жирової фази та її рівномірному розподілі в об’ємі знежиреного молока, що сприяє кращому засвоєнню молока, зменшує втрати молочного жиру і запобігає розшаруванню продукту. Характерними ознаками процесу є великі швидкості частинок і їх мікроскопічні розміри, що не дає можливості вивчити процес диспергування частинок жиру і висунути єдину теорію процесу. На сьогодні існує 5–7 основних гіпотез гомогенізації, на базі яких застосовуються відповідні конструкції. Але ці конструкції або дуже енерговитратні, або не забезпечують необхідних розмірів частинок жиру. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3647 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
75.Струминний гомогенізатор-нормалізатор молока.pdf | 84.98 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.