Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3645
Title: Дослідження імпульсного гомогенізатора молока
Authors: Самойчук, К. О.
Івженко, А. О.
Султанова, В. О.
Keywords: молоко;енерговитрати;гомогенізація;подрібнення жирових кульок;диспергування;емульсії;поршень імпульсного гомогенізатора;амплітуда коливання;швидкість потоку молока;параметрів роботи
Issue Date: 2015
Series/Report no.: Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції (Мелітополь-Кирилівка, 8-11 вересня 2015 р.);
Abstract: Відомо, що тонкодисперсні емульсії в молочній промисловості отримують шляхом гомогенізації, тобто внаслідок процесу подрібнення жирових кульок молока та рівномірного їх розподілу за об’ємом продукту. Для гомогенізації молока і молочних продуктів здебільшого використовують клапанні гомогенізатори, які забезпечують високий ступінь диспергування та є найбільш поширеними. Проте аналіз цих гомогенізаторів показав, що вони мають істотні недоліки, тому на сьогодні актуальним є створення нових пристроїв для гомогенізації молока, які давали б можливість зменшити енерговитрати на процес гомогенізації та підвищити ступінь диспергування молочної емульсії.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3645
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
74.Дослідження імпульсного гомогенізатора молока.pdf109.47 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.