Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3645
Title: | Дослідження імпульсного гомогенізатора молока |
Authors: | Самойчук, К. О. Івженко, А. О. Султанова, В. О. |
Keywords: | молоко;енерговитрати;гомогенізація;подрібнення жирових кульок;диспергування;емульсії;поршень імпульсного гомогенізатора;амплітуда коливання;швидкість потоку молока;параметрів роботи |
Issue Date: | 2015 |
Series/Report no.: | Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції (Мелітополь-Кирилівка, 8-11 вересня 2015 р.); |
Abstract: | Відомо, що тонкодисперсні емульсії в молочній промисловості отримують шляхом гомогенізації, тобто внаслідок процесу подрібнення жирових кульок молока та рівномірного їх розподілу за об’ємом продукту. Для гомогенізації молока і молочних продуктів здебільшого використовують клапанні гомогенізатори, які забезпечують високий ступінь диспергування та є найбільш поширеними. Проте аналіз цих гомогенізаторів показав, що вони мають істотні недоліки, тому на сьогодні актуальним є створення нових пристроїв для гомогенізації молока, які давали б можливість зменшити енерговитрати на процес гомогенізації та підвищити ступінь диспергування молочної емульсії. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3645 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
74.Дослідження імпульсного гомогенізатора молока.pdf | 109.47 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.