Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3625
Title: Обгрунтування конструкції змішувача рідких компонентів за допомогою комп'ютерного моделювання
Authors: Самойчук, К. О.
Полудненко, О. В.
Keywords: технології виробництва;використання натуральної сировини;компоненти;багатоконусний струминний апарат;протитечійний змішувач;перемішування;програма SolidWorks;програмний комплекс Ansys;рівномірність змішування;ефективність
Issue Date: 2013
Series/Report no.: Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції (Харків, 19 листопада 2013 р.);Ч. I.
Abstract: У сучасних технологіях виробництва безалкогольних напоїв спостерігається тенденція використання натуральної сировини – натуральних соків з додаванням екстрактів та концентратів, тобто, при виготовленні безалкогольних напоїв збільшується вага технологічної операції перемішування рідких компонентів. Проаналізувавши різні способи перемішування рідких компонентів струминне перемішування було виділено як найбільш перспективний спосіб, який поєднує високу продуктивність з низькими енерговитратами. Ступінь і ефективність перемішування в струминних апаратах дуже високі внаслідок підведення значних потужностей до невеликого об'єму. В результаті аналізу існуючих конструкцій струминних змішуючих апаратів були виділені найбільш перспективні конструкції для змішування рідких компонентів. Ними є протитечійний змішувач і багатоконусний струминний апарат.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3625
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.