ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ДМИТРА МОТОРНОГО
Tsatu logo DMYTRO MOTORNYI
TAVRIA STATE
AGROTECHNOLOGICAL UNIVERSITY
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3583
Title: Обґрунтування технологічного процесу та параметрів копача цибулевих культур
Other Titles: Обоснование технологического процесса и параметров копателя луковичных культур
Justification of technological process and parameters of onions digger
Authors: Теслюк, Г. В.
Волик, Б. А.
Чижиков, Іван Олександрович
Чижиков, Иван Александрович
Chyzhykov, Ivan
Keywords: цибулеві культури
V-подібний копач
кінематичні параметри
вирощування цибулі
копач коренеплодів
якість врожаю
робочий орган машини
конструктивна схема копача
onions
V-digger
vibration
Issue Date: 2015
Publisher: ТДАТУ
Series/Report no.: Науковий вісник ТДАТУ;Вип. 5, т. 1 (С. 100-107)
Abstract: UK: У роботі наведені основні положення аналітичної моделі взаємодії V-подібного копача з ґрунтом, обґрунтовані його основні конструктивні та кінематичні параметри. Представлені результати польових досліджень. RU: В работе приведены основные положения аналитической модели взаимодействия V-образного копателя с почвой, обоснованы его основные конструктивные и кинематические параметры. Представлены результаты полевых исследований. EN: The paper describes the main provisions of the analytical model of a V-digger and soil interaction. It contains justification of the main structural and kinematic parameters of the digger and presents the results of the field studies. The main advantage of the digger design is that the onions are lifted without any direct contact with the surfaces of the implement. As a result, it reduces injury.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3583
Appears in Collections:кафедра Сільськогосподарські машини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10-.pdf540,23 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record   


Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.