Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3515
Title: Substantiaton of selecting the method of pre-cooling of fruits
Authors: Сердюк, Марина Єгорівна
Сердюк, Марина Егоровна
Stepanenko, Dmytro
Степаненко, Дмитро Сергійович
Степаненко, Дмитрий Сергеевич
Bayberova, Svitlana
Байбєрова, Світлана Сергіївна
Байберова, Светлана Сергеевна
Gaprindashvili, Nona
Гапріндашвілі, Нона Арчилівна
Гаприндашвили, Нона Арчиловна
Kulik, Alina
Кулик, Аліна Степанівна
Scientific director: Serdyuk, Maryna
Кулик, Алина Степановна
Keywords: предварительное охлаждение;антиоксиданты;гидрохлаждение;интен- сивность дыхания;тепловыделение плодов;потери массы;попереднє охолодження;гідроохолодження;інтенсивність дихання;тепловиділення плодів;втрати маси
Issue Date: 2016
Series/Report no.: Eastern-European Journal of Enterprise Technologies;№. 11 (82)
Abstract: En: The relevance of the research in this direction is due to the lack of information on the impact of different ways and modes of pre-cooling on the kinetics of main physical and physiological processes that occur in fruit raw materials and are accompanied by deterioration of their quality and biological value. Uk: Встановлено, що комбінований спосіб попереднього охолодження плодів відрізнявся висо- кою константою швидкості зниження інтенсивності дихання та тепловиділення і низькими втратами маси. Їх кількісне значення варіювало в межах від 0,005 % до 0,014 % залежно від виду плодів. Отримані результати дають змогу рекомендувати даний спосіб попереднього охолодження плодів для використання у виробничих умовах. Ru:Установлено, что комбинированный способ предварительного охлаждения плодов отличался высокой константой скорости снижения интенсивности дыхания и тепловыделения и низкими потерями массы. Их количественное значение варьировало в пределах от 0,005 % до 0,014 % в зависимости от вида плодов. Полученные результаты позволяют рекомендовать данный способ предварительного охлаждения плодов для использования в производственных условиях.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/3515
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf556.63 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.