Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/2683
Title: | Обгрунтування технологічних та конструктивних переметрів пружної підвіски корпусу плуга: автореф. дис... канд. техн. наук : 05.05.11 |
Authors: | Дюжаєв, Володимир Петрович Дюжаев, Владимир Петрович Dyuzhayev, Volodymyr |
Keywords: | сільськогосподарські культури;обробка грунту плугом;енерговитрати;конструкції плугів;конструкції пружного закріплення;зниження енергетичних витрат;пружна підвіска корпусу плуга;опір грунту;"корпус плуга – грунт" |
Issue Date: | 2007 |
Publisher: | Таврійська державна агротехнічна академія |
Abstract: | В технологічному процесі виробництва сільськогосподарських культур значне місце займають операції основного обробку ґрунту, які є найбільш енергомістськими. Тому зниження енерговитрат при обробку ґрунту плугом є важливою задачею. Досягнути цього можливо застосуванням вібраційних методів інтенсифікації технологічного процесу. Для цього різними авторами були розроблені і досліджені конструкції плугів з примусовою вібрацією, які зменшували тяговий опір ґрунтообробного знаряддя. Також були розроблені конструкції пружного закріплення робочих органів до рами, в результаті чого робочий орган здійснює коливання, що збуджуються нерівномірністю опору ґрунту. В існуючих дослідженнях параметри пружних підвісок підбирались, як правило, експериментальними методами, що не давало можливості налагоджувати систему на оптимальний режим роботи на полях з різноманітною твердістю грунту. Тому дослідження, які спрямовані на розробку методів, методик і алгоритмів моделювання динаміки взаємодії корпусу плуга на пружній підвісці з ґрунтом, та оптимізації параметрів пружної підвіски з метою підвищення продуктивності ґрунтообробних знарядь, зниження енергетичних витрат, є актуальною задачею. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/2683 |
Appears in Collections: | Дисертації, автореферати дисертацій |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.