Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/19607
Title: | Удосконалення рецептури та технології виробництва халви |
Other Titles: | Improvement of the recipe and technology of halvah production |
Authors: | Фіалковська, Лариса Василівна Fіalkovska, Larysa |
Keywords: | страви;єврейська кухня;технологія;якість;рецептура;dishes;Jewish cuisine;technology;quality;recipe |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : Видавничий дім «Гельветика» |
Citation: | Фіалковська Л. В. Удосконалення рецептури та технології виробництва халви // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету: наукове фахове видання. Технічні науки / ТДАТУ; гол. ред. д.т.н., проф. В. М. Кюрчев. Запоріжжя: Видавничий дім «Гельветика». 2025. Вип. 25, т. 1. С. 153-159. DOI: 10.32782/2078-0877-2025-25-1-19 |
Abstract: | UA: У статті наведено дані дослідження технології виробництва солодощів єврейської кухні. Здій-снено органолептичну оцінку якості готових виробів, розроблено рецептуру та вдосконалено технологію приготування солодощів єврейської кухні.Мета статті – дослідити та розширити асортимент страв єврейської кухні, а саме покращити технологію приготування солодощів, підвищити їх смакові якості та біологічну цінність.Національна кухня Ізраїлю є невід’ємною частиною середземноморської кухні. Варто зазначити, що Ізра-їль – країна еміграції, тут проживає понад 70 національностей. Тому кухня настільки ж різноманітна, як і люди, що населяють цю державу. /// EN: The article presents data on the research of the technology of production of sweets of Jewish cuisine. An organoleptic assessment of the quality of finished products was carried out, a recipe and an improved technology for preparing sweets of Jewish cuisine were developed.The purpose of the article is to study and expand the range of dishes of Jewish cuisine, namely, to improve the technology of preparing sweets, increase their taste and biological value.The national cuisine of Israel is an integral part of Mediterranean cuisine. It is worth noting that Israel is a country of emigration, more than 70 nationalities live here. Therefore, the cuisine is as diverse as the people who inhabit this state. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/19607 |
DOI: | 10.32782/2078-0877-2025-25-1-19 |
UDC: | 641.85:577.118 |
Appears in Collections: | Публікації авторів, сторонніх університету |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
IMPROVEMENT OF THE RECIPE AND TECHNOLOGY OF HALVAH.pdf | 363.19 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.