Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18957
Title: Капуста кейл: перспективи розвитку нішевої культури в умовах сучасного сільського господарства
Authors: Четверікова, Я. С.
Keywords: капуста кейл;попит;листя;інноваційні технології
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : ТДАТУ
Citation: Четверікова Я. С. Капуста кейл: перспективи розвитку нішевої культури в умовах сучасного сільського господарства // ХІІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології: матеріали ХІ Всеукраїнської наук.- техн. конференції (3-7 березня 2025 р., Запоріжжя). - Запоріжжя: ТДАТУ, 2025. – с. 81-83
Abstract: Капуста кейл є перспективною нішевою культурою, яка має значний потенціал для розвитку в Україні та світі завдяки своїй харчовій цінності, екологічності вирощування та широким можливостям для застосування у різних галузях [1].Популярність кейл пояснюється її винятковими поживними властивостями. Вона є джерелом вітамінів A, C, K, які необхідні для підтримки здоров'я, мінералів, таких як кальцій, магній і калій, антиоксидантів, що знижують рівень оксидативного стресу, і глюкозинолатів, які мають протиракову активність. Саме ці характеристики роблять кейл популярним серед прихильників здорового способу життя, веганів, вегетаріанців та тих, хто шукає продукти з високою біологічною цінністю.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18957
Appears in Collections:Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
konf zdobuvachiv_ ATE 2025-81-83.pdf421.83 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.