Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18946
Title: Інноваційні рішення для продовження терміну зберігання продуктів з обліпихи
Authors: Сердюк, Денис Ігорович
Scientific director: Прісс, Олеся Петрівна
Priss, Olesia
Keywords: обліпиха;термін зберігання;консервування;заморожування;біополімерні пакувальні матеріали
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : ТДАТУ
Citation: Сердюк Д. І. Інноваційні рішення для продовження терміну зберігання продуктів з обліпихи потреб / наук. кер. О. П. Прісс // ХІІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології: матеріали ХІ Всеукраїнської наук.- техн. конференції (3-7 березня 2025 р., Запоріжжя). - Запоріжжя: ТДАТУ, 2025. – с. 56-57
Abstract: Обліпиха (Hippophae rhamnoides L.) є цінною ягідною культурою, що широко використовується в харчовій промисловості, медицині та косметології завдяки своєму унікальному біохімічному складу. Плоди цієї рослини містять значну кількість біологічно активних речовин, зокрема аскорбінову кислоту (до 200 мг/100 г), каротиноїди, токофероли, флавоноїди, органічні кислоти, макро- та мікроелементи. Високий вміст омега-3, омега-6, омега-7 та омега-9 жирних кислот зумовлює виражені антиоксидантні та протизапальні властивості ягід. Однак, обліпиха має один суттєвий недолік – високу чутливість до механічного пошкодження та короткий термін зберігання у свіжому вигляді.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18946
Appears in Collections:Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
konf zdobuvachiv_ ATE 2025-56-57.pdf481.6 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.