Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18946
Title: | Інноваційні рішення для продовження терміну зберігання продуктів з обліпихи |
Authors: | Сердюк, Денис Ігорович |
Scientific director: | Прісс, Олеся Петрівна Priss, Olesia |
Keywords: | обліпиха;термін зберігання;консервування;заморожування;біополімерні пакувальні матеріали |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Сердюк Д. І. Інноваційні рішення для продовження терміну зберігання продуктів з обліпихи потреб / наук. кер. О. П. Прісс // ХІІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології: матеріали ХІ Всеукраїнської наук.- техн. конференції (3-7 березня 2025 р., Запоріжжя). - Запоріжжя: ТДАТУ, 2025. – с. 56-57 |
Abstract: | Обліпиха (Hippophae rhamnoides L.) є цінною ягідною культурою, що широко використовується в харчовій промисловості, медицині та косметології завдяки своєму унікальному біохімічному складу. Плоди цієї рослини містять значну кількість біологічно активних речовин, зокрема аскорбінову кислоту (до 200 мг/100 г), каротиноїди, токофероли, флавоноїди, органічні кислоти, макро- та мікроелементи. Високий вміст омега-3, омега-6, омега-7 та омега-9 жирних кислот зумовлює виражені антиоксидантні та протизапальні властивості ягід. Однак, обліпиха має один суттєвий недолік – високу чутливість до механічного пошкодження та короткий термін зберігання у свіжому вигляді. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18946 |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
konf zdobuvachiv_ ATE 2025-56-57.pdf | 481.6 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.