Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18939
Title: | Інжир - споживчі та цінні властивості культури |
Authors: | Мосійчук, В. М. |
Scientific director: | Пащенко, Юлія Петрівна Pashchenko, Yulia |
Keywords: | інжир;рослинні продукти;промислове вирощування;дієтичні волокна |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Мосійчук В. М. Інжир - споживчі та цінні властивості культури / наук. кер. Ю. П. Пащенко // ХІІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології: матеріали ХІ Всеукраїнської наук.- техн. конференції (3-7 березня 2025 р., Запоріжжя). - Запоріжжя: ТДАТУ, 2025. – с. 42-44 |
Abstract: | Постійно зростає попит на здорову та екологічно чисту їжу, що веде до зростання ринку рослинної продукції. Споживачі все більше усвідомлюють переваги рослинної їжі для здоров'я – зниження ризику серцево-судинних захворювань, діабету, ожиріння та деяких видів раку. Рослинні продукти багаті на клітковину, вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Тому розширення виробництва рослинної харчової продукції підвищує продовольчу безпеку, особливо в умовах зростаючого населення та зміни клімату. Рослинні продукти часто дешевші за продукти тваринного походження, що робить їх доступнішими для більшої кількості людей. Крім того, збільшується кількість людей, які обирають веганський або вегетаріанський спосіб життя, що створює попит на різноманітні продукти рослинного походження. А головне, що виробництво рослинної продукції відкриває нові можливості для бізнесу, створення робочих місць та економічного зростання. Саме розширення асортименту виробництва харчової продукції рослинного походження – це екологічно, економічно та соціально виправданий тренд, який відповідає сучасним потребам та викликам. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18939 |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
konf zdobuvachiv_ ATE 2025-42-44.pdf | 503.46 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.