Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18863
Title: | Розробка технології молочно-білкового десерту на основі каротиновмісної сировини (23 ХТ Д 12774477.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Штань, Дарина Русланівна |
Scientific director: | Колісниченко, Тетяна Олександрівна Kolisnychenko, Tetiana |
Keywords: | молочно-білковий десерт;кисломолочний сир;вершки;пюре моркви, гарбуза;абрикос;сік апельсину;сік обліпихи |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Штань Д. Р. Розробка технології молочно-білкового десерту на основі каротиновмісної сировини (23 ХТ Д 12774477.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Т. О. Колісниченко; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 98 с., 27 табл., 14 рис. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена розробці технології виробництва молочно-білкових десертів на основі каротиновмісної сировини. В результаті проведених досліджень було встановлено оптимальну рецептуру молочно-білкових десертів, що передбачає використання кисломолочного сиру, пастеризованих вершків, цукру, желатину, ванільного цукру та каротиновмісної сировини, а саме пюре моркви, гарбуза, абрикос та соків апельсину і обліпихи. В результаті проведення розрахунків було встановлено, що енергетична цінність розроблених молочно-білкових десертів на основі каратиновмісної сировини з цукром коливалася в діапазоні від 807,15ккал/кг у продукту з вмістом пюре гарбуза 300г (К7) до 966,45 ккал/кг у продукту з пюре абрикоса 100г, (К8) на 1000г продукту. Мінеральний склад молочно-білкових десертів на основі каратиновмісної сировини характеризується вищим вмістом калію, кальцію та фосфору. Аналіз вітамінного складу – показує, що він є гарним джерелом бета-каротину, аскорбінової кислоти та вітаміну В.Виробництво молочно-білкових десертів з каротиновмісними речовинами за оптимальною рецептурою є високоприбутковим бізнесом. На кожній тонні готового продукту можна отримати 109741грн. прибутку, що гарантує рентабельність на рівні 84%. За результатами проведеного аналізу, система заходів з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях продемонструвала високу ефективність у запобіганні та ліквідації наслідків небезпечних подій. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18863 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Schtan_dyplom_2025.pdf | 874.93 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.