Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18862
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.advisorSerdyuk, Maryna-
dc.contributor.authorШеховцова, Діана Сергіївна-
dc.date.accessioned2025-04-11T11:47:26Z-
dc.date.available2025-04-11T11:47:26Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationШеховцова Д. С. Удосконалення технології виробництва цукатів (23ХТД.12762964.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. М. Є. Сердюк; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 79 с., 35 табл., 7 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18862-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена удосконаленню технології виробництва цукатів. Для реалізації поставленої мети в кваліфікаційній роботі надана характеристика сировини та допоміжних матеріалів для виробництва цукатів із зниженим глікемічним індексом. Розглянуті технології виробництва цукатів. Виконано продуктові розрахунки при виробництві цукатів. Проведено досліди с поступовим введенням і заміненням цукру на цукрово-фруктозним сиропом. Перший дослід був проведений з використанням цукру, другий дослід характеризується поєднанням в рецептурі цукру і глюкозно-фруктозним сиропом, в останньому досліді була повна заміна цукру на глюкозно фруктозний сироп. Під час досліджень було визначено, що цукати із глюкозно фруктозним сиропом мають найкращі органолептичні показники. Цукати із селери на глюкозно-фруктозному сиропі мають на 100 г 105,5 ккал, а цукати із топінамбура – 126,8 ккал. Виробництва цукатів із селери на глюкозно фруктозному сиропі забезпечує прибуток на рівні 165194,4 грн за 1000 кг готових цукатів, а цукати із топінамбура на рівні 701697,4 грн. Рівень рентабельності в той час складає 56,7 % при виробництві цукатів із селери, при із топінамбура – 235,2 %. Контролювати та покращувати умови праці є важливою умовою, щоб забеспечити безпеку працівників, підвищити продуктивність і економічну ефективність праці на виробництві.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectосмотичне зневодненняuk
dc.subjectцукрозамінники цукатиuk
dc.subjectсиропuk
dc.subjectглікемічний індексuk
dc.titleУдосконалення технології виробництва цукатів (23ХТД.12762964.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shekhovtsova_dyplom_2025.pdf428.33 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.