Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18862
Title: | Удосконалення технології виробництва цукатів (23ХТД.12762964.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Шеховцова, Діана Сергіївна |
Scientific director: | Сердюк, Марина Єгорівна Serdyuk, Maryna |
Keywords: | осмотичне зневоднення;цукрозамінники цукати;сироп;глікемічний індекс |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Шеховцова Д. С. Удосконалення технології виробництва цукатів (23ХТД.12762964.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. М. Є. Сердюк; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 79 с., 35 табл., 7 рис. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена удосконаленню технології виробництва цукатів. Для реалізації поставленої мети в кваліфікаційній роботі надана характеристика сировини та допоміжних матеріалів для виробництва цукатів із зниженим глікемічним індексом. Розглянуті технології виробництва цукатів. Виконано продуктові розрахунки при виробництві цукатів. Проведено досліди с поступовим введенням і заміненням цукру на цукрово-фруктозним сиропом. Перший дослід був проведений з використанням цукру, другий дослід характеризується поєднанням в рецептурі цукру і глюкозно-фруктозним сиропом, в останньому досліді була повна заміна цукру на глюкозно фруктозний сироп. Під час досліджень було визначено, що цукати із глюкозно фруктозним сиропом мають найкращі органолептичні показники. Цукати із селери на глюкозно-фруктозному сиропі мають на 100 г 105,5 ккал, а цукати із топінамбура – 126,8 ккал. Виробництва цукатів із селери на глюкозно фруктозному сиропі забезпечує прибуток на рівні 165194,4 грн за 1000 кг готових цукатів, а цукати із топінамбура на рівні 701697,4 грн. Рівень рентабельності в той час складає 56,7 % при виробництві цукатів із селери, при із топінамбура – 235,2 %. Контролювати та покращувати умови праці є важливою умовою, щоб забеспечити безпеку працівників, підвищити продуктивність і економічну ефективність праці на виробництві. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18862 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Shekhovtsova_dyplom_2025.pdf | 428.33 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.