Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18857
Title: | Удосконалення технології йогурту з використанням конопляного борошна (23 ХТД.12719111.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Цикало, Юрій Петрович |
Scientific director: | Гончар, Юлія Миколаївна Honchar, Yuliia |
Keywords: | йогурт;функціональний продукт;конопляне борошно;гарбузове пюре |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Цикало Ю. П. Удосконалення технології йогурту з використанням конопляного борошна (23 ХТД.12719111.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Ю. М. Гончар; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 112 с., 29 табл., 11 рис. |
Abstract: | Метою кваліфікаційної роботи було розроблення технології виробництва йогуртів з використанням функціональної рослинної сировини: конопляного борошна і гарбузового пюре, яке дозволяє створити збалансований продукт для спортивного харчування за умов посилених тренувань з метою збереження маси тіла споживача і швидкого відновлення сил. У кваліфікаційній роботі проведено дослідження удосконалення технології виробництва йогурту з використанням конопляного борошна. У першому розділі проаналізовано сучасний ринок йогуртів та визначено основні тенденції в інноваційних рецептурах. Встановлено, що використання конопляного борошна дозволяє підвищити харчову цінність йогурту, зокрема завдяки вмісту рослинних білків, незамінних жирних кислот та мінералів. У другому розділі описано програму досліджень, методику та об'єкти, що були використані для експериментів. Третій розділ узагальнює результати досліджень, які підтверджують покращення органолептичних властивостей йогурту з додаванням конопляного борошна в порівнянні зі стандартними зразками. Четвертий розділ містить принципову технологічну схему виготовлення йогурту з конопляним борошном. У п’ятому розділі проведено економічні розрахунки, які свідчать про прибутковість виробництва таких йогуртів. У шостому розділі запропоновано заходи з охорони праці та цивільного захисту, які забезпечують безпечні умови на виробництві. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18857 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Cykalo_dyplom_2025.pdf | 452.51 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.