Удосконалення технології йогурту з використанням конопляного борошна (23 ХТД.12719111.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»

Вантажиться...
Ескіз

Дата

Автори

Цикало, Юрій Петрович

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

ORCID

Видавець

Запоріжжя : ТДАТУ

Анотація

Метою кваліфікаційної роботи було розроблення технології виробництва йогуртів з використанням функціональної рослинної сировини: конопляного борошна і гарбузового пюре, яке дозволяє створити збалансований продукт для спортивного харчування за умов посилених тренувань з метою збереження маси тіла споживача і швидкого відновлення сил. У кваліфікаційній роботі проведено дослідження удосконалення технології виробництва йогурту з використанням конопляного борошна. У першому розділі проаналізовано сучасний ринок йогуртів та визначено основні тенденції в інноваційних рецептурах. Встановлено, що використання конопляного борошна дозволяє підвищити харчову цінність йогурту, зокрема завдяки вмісту рослинних білків, незамінних жирних кислот та мінералів. У другому розділі описано програму досліджень, методику та об'єкти, що були використані для експериментів. Третій розділ узагальнює результати досліджень, які підтверджують покращення органолептичних властивостей йогурту з додаванням конопляного борошна в порівнянні зі стандартними зразками. Четвертий розділ містить принципову технологічну схему виготовлення йогурту з конопляним борошном. У п’ятому розділі проведено економічні розрахунки, які свідчать про прибутковість виробництва таких йогуртів. У шостому розділі запропоновано заходи з охорони праці та цивільного захисту, які забезпечують безпечні умови на виробництві.

Опис

Бібліографічний опис

Цикало Ю. П. Удосконалення технології йогурту з використанням конопляного борошна (23 ХТД.12719111.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Ю. М. Гончар; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 112 с., 29 табл., 11 рис.

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By