Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18857
Title: Удосконалення технології йогурту з використанням конопляного борошна (23 ХТД.12719111.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»
Authors: Цикало, Юрій Петрович
Scientific director: Гончар, Юлія Миколаївна
Honchar, Yuliia
Keywords: йогурт;функціональний продукт;конопляне борошно;гарбузове пюре
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : ТДАТУ
Citation: Цикало Ю. П. Удосконалення технології йогурту з використанням конопляного борошна (23 ХТД.12719111.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Ю. М. Гончар; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 112 с., 29 табл., 11 рис.
Abstract: Метою кваліфікаційної роботи було розроблення технології виробництва йогуртів з використанням функціональної рослинної сировини: конопляного борошна і гарбузового пюре, яке дозволяє створити збалансований продукт для спортивного харчування за умов посилених тренувань з метою збереження маси тіла споживача і швидкого відновлення сил. У кваліфікаційній роботі проведено дослідження удосконалення технології виробництва йогурту з використанням конопляного борошна. У першому розділі проаналізовано сучасний ринок йогуртів та визначено основні тенденції в інноваційних рецептурах. Встановлено, що використання конопляного борошна дозволяє підвищити харчову цінність йогурту, зокрема завдяки вмісту рослинних білків, незамінних жирних кислот та мінералів. У другому розділі описано програму досліджень, методику та об'єкти, що були використані для експериментів. Третій розділ узагальнює результати досліджень, які підтверджують покращення органолептичних властивостей йогурту з додаванням конопляного борошна в порівнянні зі стандартними зразками. Четвертий розділ містить принципову технологічну схему виготовлення йогурту з конопляним борошном. У п’ятому розділі проведено економічні розрахунки, які свідчать про прибутковість виробництва таких йогуртів. У шостому розділі запропоновано заходи з охорони праці та цивільного захисту, які забезпечують безпечні умови на виробництві.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18857
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Cykalo_dyplom_2025.pdf452.51 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.