Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18852
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКюрчева, Людмила Миколаївна-
dc.contributor.advisorKiurcheva, Liudmyla-
dc.contributor.authorТатти, Тетяна Іванівна-
dc.date.accessioned2025-04-11T11:00:31Z-
dc.date.available2025-04-11T11:00:31Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationТатти Т. І. Удосконалення технології виробництва крафтових сирів (23ХТД. 13131074.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Л. М. Кюрчева; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 54 с.,13 табл., 8 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18852-
dc.description.abstractМетою кваліфікаційної роботи було удосконалити технологію виробництва крафтового сиру Качотта шляхом введення до рецептури сушених ягід журавлини та оцінити вплив цієї інновації на якість, харчову цінність та економічну ефективність продукту.У кваліфікаційній роботі, досліджено актуальність виробництва крафтових сирів та зосереджено увагу на сирі Качотта з журавлиною. Проаналізовано хімічний склад та біологічну цінність обох компонентів. Встановлено, що додавання журавлини позитивно впливає на органолептичні властивості та харчову цінність кінцевого продукту.Розроблено рецептурний склад крафтового сиру Качотта з журавлиною та технологічну схему виробництва.Досліджено органолептичні показники сиру Качотта класичного та з журавлиною. Сир відповідає показникам якості для сирної продукції подібного типу і рекомендований до вживання.Проведено економічне обґрунтування виробництва нового виду сиру. Встановлено, що незважаючи на незначне підвищення собівартості, завдяки унікальним смаковим якостям та високій харчовій цінності, очікується швидка окупність інвестицій.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectкрафтове виробництвоuk
dc.subjectсирuk
dc.subjectжуравлинаuk
dc.subjectтехнологіяuk
dc.subjectорганолептичні показникиuk
dc.titleУдосконалення технології виробництва крафтових сирів (23ХТД. 13131074.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tatty_dyplom_2025.pdf407.56 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.