Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18852
Title: | Удосконалення технології виробництва крафтових сирів (23ХТД. 13131074.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Татти, Тетяна Іванівна |
Scientific director: | Кюрчева, Людмила Миколаївна Kiurcheva, Liudmyla |
Keywords: | крафтове виробництво;сир;журавлина;технологія;органолептичні показники |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Татти Т. І. Удосконалення технології виробництва крафтових сирів (23ХТД. 13131074.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Л. М. Кюрчева; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 54 с.,13 табл., 8 рис. |
Abstract: | Метою кваліфікаційної роботи було удосконалити технологію виробництва крафтового сиру Качотта шляхом введення до рецептури сушених ягід журавлини та оцінити вплив цієї інновації на якість, харчову цінність та економічну ефективність продукту.У кваліфікаційній роботі, досліджено актуальність виробництва крафтових сирів та зосереджено увагу на сирі Качотта з журавлиною. Проаналізовано хімічний склад та біологічну цінність обох компонентів. Встановлено, що додавання журавлини позитивно впливає на органолептичні властивості та харчову цінність кінцевого продукту.Розроблено рецептурний склад крафтового сиру Качотта з журавлиною та технологічну схему виробництва.Досліджено органолептичні показники сиру Качотта класичного та з журавлиною. Сир відповідає показникам якості для сирної продукції подібного типу і рекомендований до вживання.Проведено економічне обґрунтування виробництва нового виду сиру. Встановлено, що незважаючи на незначне підвищення собівартості, завдяки унікальним смаковим якостям та високій харчовій цінності, очікується швидка окупність інвестицій. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18852 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Tatty_dyplom_2025.pdf | 407.56 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.