Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18848
Title: | Вдосконалення технології переробки кизилу (23 ХТД. 12743470.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Сосновських, Дар`я Олексіївна |
Scientific director: | Колісниченко, Тетяна Олександрівна Kolisnychenko, Tetiana |
Keywords: | кизил;яблуко;джем;апельсин;лимон;базилік;мед;глікемічний індекс;енергетична цінність |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Сосновських Д. О. Вдосконалення технології переробки кизилу (23 ХТД. 12743470.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Т. О. Колісниченко; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 51 с., 13 табл., 3 рис. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена удосконаленню технології переробки кизилу, шляхом виготовленя джему з додаванням інноваційних інгридієнтів. В роботі обгрунтовано вибір продукту для переробки та додаткових складових рецептури до складу якої внесено яблука, апельсин, лимон, мед, базилік. Розглянуто особливості технологічного процесу приготування джему, досліджено органолептичні показники готового продукту та проведено енерге тичні розрахунки та визначено глікемічний індекс джему. За результатами дос ліджень була удосконалена технологічна схема виготовлення джему. За результатами органолептичної оцінки дослідні зразки джемів з кизилу відповідають вимогам стандарту, мають червоне забарвлення та гармонічний смак. Перевагу за смаком та ароматом мали зразки 6 та 8 ( з додаванням меду, лимону, апельсину та базиліку). В зразках де замінили цукор на мед, з’явився характерний унікальний аромат і смак, який покращив смакові якості кизилово-го джему медовими нотками. Консистенція джему з медом дає більш гладку і насичену текстуру джему, що робить продукт більш приємним на смак.Розрахунки економічних показників виготовлення кизилового джему за дослідною рецептурою, свідчать про те, що при реалізації одиниці продукції за ціною 78грн/шт можна отримати прибуток 29,84грн/шт, рівень ре-нтабельності становитиме 61,95%. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18848 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Sosnovskych_dyplom_2025.pdf | 415.6 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.