Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18846
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.advisorSerdyuk, Maryna-
dc.contributor.authorСкараєв, Євген Миколайович-
dc.date.accessioned2025-04-11T08:48:34Z-
dc.date.available2025-04-11T08:48:34Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationСкараєв Є. М. Розробка технології крафтових джемів із плодів груші (23ХТД. 12838249. 02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Т. О. Колісниченко; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 89 с., 27 табл., 11 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18846-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена розробці технології грушевих джемів. В результаті виконання кваліфікаційної роботи обґрунтовано вибір основної сировини та додаткових інгредієнтів у рецептуру грушевих джемів. У якості основної сировини окрім плодів груші рекомендовано плоди горобини та лимону, насіння маку, а також коріння імбиру. У якості додаткових інгредієнтів рекомендовано використовувати прянощі: гвоздику, кардамон, корицю, аніс зірчастий. У якості цукрозамінників при виготовлені грушевих джемів рекомендовано використовувати сік топінамбура та сироп меду. Результатами органолептичних досліджень встановлено, що джеми виготовлені за дослідними рецептурними композиціями Р 1.9 та Р 1.10 повністю відповідали всім розробленим вимогам до органолептичних показників та мали оцінку за всіма показниками 5 балів. Джем, виготовлений за дослідною рецептурою 1.9, характеризувався низькими енергетичною цінністю та глікемічним індексом і визнаний найкращим за всіма визначеними показниками. Для подальшого промислового виробництва рекомендовані крафтові грушеві джеми, виготовлені за дослідними рецептурами 1.9 та 1.10. Виготовлення крафтових грушевих джемів за змодульованими рецептурами забезпечує можливість отримання прибутку від реалізації 117732,2 … 123770,7 грн за 1 тону з рівнем рентабельності 101...112%.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectгрушаuk
dc.subjectджемиuk
dc.subjectлимонuk
dc.subjectгоробинаuk
dc.subjectмакuk
dc.subjectкорицяuk
dc.subjectімбирuk
dc.subjectтехнологіяuk
dc.subjectмедuk
dc.subjectгвоздикаuk
dc.subjectкардамонuk
dc.titleРозробка технології крафтових джемів із плодів груші (23ХТД. 12838249. 02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Skaraev_dyplom_2025.pdf442.94 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.