Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18844
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКюрчева, Людмила Миколаївна-
dc.contributor.advisorKiurcheva, Liudmyla-
dc.contributor.authorРозумєйко, Анастасія Андріївна-
dc.date.accessioned2025-04-11T08:36:01Z-
dc.date.available2025-04-11T08:36:01Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationРозумєйко А. А. Удосконалення технології приготування веганського шоколадного брауні (23ХТД. 12764856.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Л. М. Кюрчева; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 90 с.,11 табл., 8 схеми.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18844-
dc.description.abstractУ роботі здійснено комплексне дослідження щодо розробки інноваційної технології приготування веганського брауні з урахуванням сучасних тенденцій у сфері рослинного харчування та вимог до якості, безпечності й економічної доцільності. Для досягнення мети було проаналізовано науково-технічну літературу стосовно веганських десертів, складено програму досліджень, визначено об’єкти й методику експериментальної перевірки органолептичних і фізико-хімічних властивостей виробу. Виконано порівняльні дослідження звичайного та веганського брауні стосовно вмісту жирів, вуглеводів, білків, а також розроблено рекомендації щодо вибору ефективних замінників тваринних компонентів. На основі отриманих результатів створено технологічну частину, що відображає послідовність процесів та апаратно-технологічну схему виробництва, розраховано економічні та екологічні показники впровадження проєкту, а також висвітлено аспекти охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. У підсумку, запропоновано цілісний підхід до виготовлення веганського брауні з високими органолептичними властивостями, оптимальною собівартістю та мінімалізацією негативного впливу на довкілля, що відкриває перспективи для розвитку ринку веганської продукції й відповідає світовим тенденціям здорового харчування.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectхарчові технологіїuk
dc.subjectвеганський брауніuk
dc.subjectбезглютенова та органічна продукціяuk
dc.subjectенергійна цінністьuk
dc.subjectрентабельністьuk
dc.subjectсировинаuk
dc.titleУдосконалення технології приготування веганського шоколадного брауні (23ХТД. 12764856.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Rozumyeyko_dyplom_2025.pdf464.95 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.