Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18844
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Кюрчева, Людмила Миколаївна | - |
dc.contributor.advisor | Kiurcheva, Liudmyla | - |
dc.contributor.author | Розумєйко, Анастасія Андріївна | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-11T08:36:01Z | - |
dc.date.available | 2025-04-11T08:36:01Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Розумєйко А. А. Удосконалення технології приготування веганського шоколадного брауні (23ХТД. 12764856.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Л. М. Кюрчева; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 90 с.,11 табл., 8 схеми. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18844 | - |
dc.description.abstract | У роботі здійснено комплексне дослідження щодо розробки інноваційної технології приготування веганського брауні з урахуванням сучасних тенденцій у сфері рослинного харчування та вимог до якості, безпечності й економічної доцільності. Для досягнення мети було проаналізовано науково-технічну літературу стосовно веганських десертів, складено програму досліджень, визначено об’єкти й методику експериментальної перевірки органолептичних і фізико-хімічних властивостей виробу. Виконано порівняльні дослідження звичайного та веганського брауні стосовно вмісту жирів, вуглеводів, білків, а також розроблено рекомендації щодо вибору ефективних замінників тваринних компонентів. На основі отриманих результатів створено технологічну частину, що відображає послідовність процесів та апаратно-технологічну схему виробництва, розраховано економічні та екологічні показники впровадження проєкту, а також висвітлено аспекти охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. У підсумку, запропоновано цілісний підхід до виготовлення веганського брауні з високими органолептичними властивостями, оптимальною собівартістю та мінімалізацією негативного впливу на довкілля, що відкриває перспективи для розвитку ринку веганської продукції й відповідає світовим тенденціям здорового харчування. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : ТДАТУ | uk |
dc.subject | харчові технології | uk |
dc.subject | веганський брауні | uk |
dc.subject | безглютенова та органічна продукція | uk |
dc.subject | енергійна цінність | uk |
dc.subject | рентабельність | uk |
dc.subject | сировина | uk |
dc.title | Удосконалення технології приготування веганського шоколадного брауні (23ХТД. 12764856.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Rozumyeyko_dyplom_2025.pdf | 464.95 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.