Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18844
Title: | Удосконалення технології приготування веганського шоколадного брауні (23ХТД. 12764856.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Розумєйко, Анастасія Андріївна |
Scientific director: | Кюрчева, Людмила Миколаївна Kiurcheva, Liudmyla |
Keywords: | харчові технології;веганський брауні;безглютенова та органічна продукція;енергійна цінність;рентабельність;сировина |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Розумєйко А. А. Удосконалення технології приготування веганського шоколадного брауні (23ХТД. 12764856.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Л. М. Кюрчева; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 90 с.,11 табл., 8 схеми. |
Abstract: | У роботі здійснено комплексне дослідження щодо розробки інноваційної технології приготування веганського брауні з урахуванням сучасних тенденцій у сфері рослинного харчування та вимог до якості, безпечності й економічної доцільності. Для досягнення мети було проаналізовано науково-технічну літературу стосовно веганських десертів, складено програму досліджень, визначено об’єкти й методику експериментальної перевірки органолептичних і фізико-хімічних властивостей виробу. Виконано порівняльні дослідження звичайного та веганського брауні стосовно вмісту жирів, вуглеводів, білків, а також розроблено рекомендації щодо вибору ефективних замінників тваринних компонентів. На основі отриманих результатів створено технологічну частину, що відображає послідовність процесів та апаратно-технологічну схему виробництва, розраховано економічні та екологічні показники впровадження проєкту, а також висвітлено аспекти охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. У підсумку, запропоновано цілісний підхід до виготовлення веганського брауні з високими органолептичними властивостями, оптимальною собівартістю та мінімалізацією негативного впливу на довкілля, що відкриває перспективи для розвитку ринку веганської продукції й відповідає світовим тенденціям здорового харчування. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18844 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Rozumyeyko_dyplom_2025.pdf | 464.95 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.