Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18839
Title: Вдосконалення технології овочевих маринованих консервів (23ХТД. 12852150.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»
Authors: Прокопенко, Станіслав Андрійович
Scientific director: Кюрчева, Людмила Миколаївна
Kiurcheva, Liudmyla
Keywords: цвітна капуста;перець солодкий;часник;петрушка;томатне пюре;органолептична оцінка;хімічний склад;технологічний процес
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : ТДАТУ
Citation: Прокопенко С. А Вдосконалення технології овочевих маринованих консервів (23ХТД. 12852150.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Л. М. Кюрчева; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 47 с., 11 табл., 4 рис.
Abstract: В кваліфікаційній роботі наведені дослідження щодо удосконалення рецептури овочевої маринованої консерви - цвітна капуста маринована, шляхом використання компонентів природного походження з метою підвищення біологічної цінності готового продукту.В роботі обґрунтовано вибір продукту та сировини для овочевих маринованих додаткових складових рецептури до складу якої внесені перець черво ний, часник, томатне пюре, зелень петрушки. Розглянуто особливості техноло гічного процесу виготовлення маринованих овочевих консервів, досліджено хімічний склад та фізико-хімічні показники консервів та проведено органолептичну оцінку готового продукту. Наведено технологічну схему виготовлення овочевої маринованої консерви - цвітна капуста маринована, шляхом використання компонентів природного походження з метою підвищення біологічної цінності готового продукту. Проведено економічний аналіз, визначено що виробництво маринованої цвітної капусти з болгарським перцем є економічно ефективним. Високий показник рентабельності (44,09%) демонструє, що продукт конкурентоспроможний на ринку. Проаналізовано заходи з охорони праці та безпеки на виробництві.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18839
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Prokopenko_dyplom_2025.pdf386.07 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.