Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18833
Title: | Удосконалення технології зефіру з використанням чорноплідної горобини функціонального призначення (21ХТД. 12877006.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Пельтек, Віталій Олегович |
Scientific director: | Гончар, Юлія Миколаївна Honchar, Yuliia |
Keywords: | зефір функціонального призначення;горобина чорноплідна;органолептичний аналіз;сироп;агар;пектин;формування;відсаджування;зефірна маса |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Пельтек В. О. Удосконалення технології зефіру з використанням чорноплідної горобини функціонального призначення (21ХТД. 12877006.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Ю. М. Гончар; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 80 с., 23 табл., 4 рис. |
Abstract: | В кваліфікаційній роботі здійснено аналітичний огляд літератури досліджень технологій та рецептур зефіру з використанням інноваційних та нетрадиційних інгредієнтів.На основі проведених теоретичних та експериментальних досліджень підтверджено практичну цінність та корисність зефіру виготовленого без додавання яєчного білку, додатково збагаченого пектином та пюре з чорноплідної горобини. Проаналізована різна температура уварювання агаро-цукрового сиропу та встановлено її оптимальне значення. Підібрано оптимальне співвідношення між кількістю яєчного білку та аквафабою для досягнення найкращих органолептичних характеристик готової продукції. Використання аквафаби дозволяє позиціонувати зефір як веганський. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18833 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Paltek_dyplom_2025.pdf | 717.1 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.