Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18833
Title: Удосконалення технології зефіру з використанням чорноплідної горобини функціонального призначення (21ХТД. 12877006.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»
Authors: Пельтек, Віталій Олегович
Scientific director: Гончар, Юлія Миколаївна
Honchar, Yuliia
Keywords: зефір функціонального призначення;горобина чорноплідна;органолептичний аналіз;сироп;агар;пектин;формування;відсаджування;зефірна маса
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : ТДАТУ
Citation: Пельтек В. О. Удосконалення технології зефіру з використанням чорноплідної горобини функціонального призначення (21ХТД. 12877006.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Ю. М. Гончар; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 80 с., 23 табл., 4 рис.
Abstract: В кваліфікаційній роботі здійснено аналітичний огляд літератури досліджень технологій та рецептур зефіру з використанням інноваційних та нетрадиційних інгредієнтів.На основі проведених теоретичних та експериментальних досліджень підтверджено практичну цінність та корисність зефіру виготовленого без додавання яєчного білку, додатково збагаченого пектином та пюре з чорноплідної горобини. Проаналізована різна температура уварювання агаро-цукрового сиропу та встановлено її оптимальне значення. Підібрано оптимальне співвідношення між кількістю яєчного білку та аквафабою для досягнення найкращих органолептичних характеристик готової продукції. Використання аквафаби дозволяє позиціонувати зефір як веганський.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18833
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Paltek_dyplom_2025.pdf717.1 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.