Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18829
Title: Удосконалення технології виробництва м’яких сирів (23ХТД.12762526.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»
Authors: Муравйова, Олена Анатоліївна
Scientific director: Кюрчева, Людмила Миколаївна
Kiurcheva, Liudmyla
Keywords: сир Адигейський;базилік;рукола;пажитник;органолептичні показники;ефективність
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : ТДАТУ
Citation: Муравйова О. А Удосконалення технології виробництва м’яких сирів (23ХТД.12762526.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Л. М. Кюрчева; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 79 с., 22 табл., 12 рис.
Abstract: В роботі обгрунтовано фізико-хімічний склад і технологічні властивості сировини при виробництві сиру адигейського, досліджено вимоги до сировини при виробництві продукту, обґрунтовано технологію та технологічні особливості виробництва виробництва сиру адигейського з додаванням рослинної сировини – базиліку, руколи та пажитнику. Визначено показники якості та безпеки готового продукту, обґрунтовано санітарно-гігієнічне забезпечення виробництва, розроблено заходи з охорони праці та навколишнього середовища.Розроблений м'який сирний продукт, що містить сир «Адигейський» свіжий, базилік, рукола, пажитник. Розроблений продукт має однорідний світло-жовтий колір, однорідну консистенцію, з приємним ароматом і смаком, обумовленим внесеними компонентами, рівномірно розподіленими по масі, що задовольняє вимогам ДСТУ 4395:2005.Досліжено оргaнолептичні, енергетичні покaзники базиліку, руколи,пажитника. Зa фізико-хімічними тa оргaнолептичними покaзникaми зрaзки відповідaли вимогaм стaндaртів нa дaний вид продукту.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18829
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Muravyova_dyplom_2025.pdf520.71 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.