Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18828
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Колісниченко, Тетяна Олександрівна | - |
dc.contributor.advisor | Kolisnychenko, Tetiana | - |
dc.contributor.author | Мокров, Владислав Володимирович | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-10T16:01:11Z | - |
dc.date.available | 2025-04-10T16:01:11Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Мокров В. В. Розробка технології фруктово-ягідного пюре – основи для приготування напоїв (23ХТД. 12772219.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Т. О. Колісниченко; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 91 с., 22 табл., 8 рис., 1 технолог. схема. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18828 | - |
dc.description.abstract | В роботі висвітлені дослідження, присвячена розробці технології фруктово ягідного пюре, яке використовується як основа для приготування напоїв. У роботі детально обґрунтовано вибір основної сировини та додаткових інгредієнтів, що покращують смакові, органолептичні та поживні характеристики пюре. Основними компонентами рецептури стали плоди груші, яблука, лимону, ягід горобини, чорниці та журавлини. Для надання продукту виразного аромату й насиченого смаку використано прянощі: корицю, гвоздику, кардамон і мускатний горіх. Дослідження показали, що пюре, виготовлене за розробленими рецептурами, відзначається збалансованим смаком, високим вмістом вітамінів і антиоксидантів. Завдяки використанню мінімальної термічної обробки вдається зберегти максимальну кількість корисних речовин. Органолептичний аналіз підтвердив, що рецептури забезпечують високу якість продукції, економічну ефективність та прибуток.Особливу увагу в роботі приділено питанням охорони праці та дотриманню санітарно-гігієнічних вимог у виробничому процесі виготовлення фруктово-ягідного пюре, як основу для приготування напоїв. Розроблені технології дозволять створювати високоякісні натуральні напої з фруктово-ягідного пюре, що відповідають вимогам сучасних споживачів і сприятимуть розвитку харчової промисловості. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : ТДАТУ | uk |
dc.subject | фруктово-ягідне пюре | uk |
dc.subject | напівфабрикат | uk |
dc.subject | напої | uk |
dc.subject | обліпиха | uk |
dc.subject | груша | uk |
dc.subject | яблуко | uk |
dc.subject | лимон | uk |
dc.subject | горобина | uk |
dc.subject | інноваційні технології | uk |
dc.subject | прянощі | uk |
dc.subject | безпека показники якості | uk |
dc.title | Розробка технології фруктово-ягідного пюре – основи для приготування напоїв (23ХТД. 12772219.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Mokrov_dyplom_2025.pdf | 380.71 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.