Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18823
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.advisorSerdyuk, Maryna-
dc.contributor.authorЛаврова, Ірина Сергіївна-
dc.date.accessioned2025-04-10T11:41:49Z-
dc.date.available2025-04-10T11:41:49Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationЛаврова І. С. Розробка технології мармеладу зі зниженим глікемічним індексом (23ХТД. 12761309. 02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. М. Є. Сердюк; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 80 с., 19 табл., 6 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18823-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена розробці технології виробництва мармеладу зі зниженим глікемічним індексом. На основі отриманих результатів було визначено оптимальне співвідношення рецептурних компонентів для виготовлення нового інноваційного мармеладу з цукром і цукрозамінниками. Застосування цукрозамінників сприяло зменшенню калорійності розробленого мармеладу у 2 – 3 рази порівняно з мармеладом з цукром. Найнижчою була калорійність у мармеладі з використанням фруктози – 7,04...10,17 ккал на 100 г мармеладу. У мармеладі з використанням стевіозиду вона становила 37,88 – 32,7 ккал. Мармелад з еритритом характеризувалися дещо вищою енергетичною цінністю – 39,90 – 43,91 ккал на 100 г мармеладу, проте, і вона була в 2...3 рази нижчою, ніж у аналогічного мармеладу із цукром. Отримані економічні розрахунки свідчать, що виготовлення інноваційного фруктового мармеладу за найкращою рецептурою, до складу якої входять яблука, полуниця, лимонна кислота та цукор забезпечує отримання прибутку на рівні 150,000 грн за 1000 кг готового мармеладу. Рівень рентабельності становить 158%. У роботі проаналізовані заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на підприємствах по виготовленню інноваційного фруктового мармеладу.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectмармеладuk
dc.subjectенергетична цінністьuk
dc.subjectполуницяuk
dc.subjectяблукоuk
dc.subjectцукрозамінникиuk
dc.subjectфруктозаuk
dc.subjectеритритuk
dc.subjectстевіозидuk
dc.titleРозробка технології мармеладу зі зниженим глікемічним індексом (23ХТД. 12761309. 02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Lavrova_dyplom_2025.pdf421.3 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.