Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18820
Title: Інноваційна технологія м'ясних напівфабрикатів з використанням екстракту кропиви дводомної (23ХТД. 12905591.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»
Authors: Костенко, Юлія Олександрівна
Scientific director: Данченко, Олена Олександрівна
Danchenko, Olena
Keywords: мясна сировина;кропива дводомна;мясні напівфабрикати;екстракт;жиророзчинні вітаміни;жирні кислоти
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : ТДАТУ
Citation: Костенко Ю. С. Інноваційна технологія м'ясних напівфабрикатів з використанням екстракту кропиви дводомної (23ХТД. 12905591.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. О. О. Данченко; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 75 с., 13 табл., 2 рис.
Abstract: В кваліфікаційній роботі обґрунтовано практичні рекомендації щодо удосконалення технології виготовлення м'ясних напівфабрикатів з використанням рослинних екстрактів. У межах виконання даної дипломної роботи було проведено комплекс досліджень, що включає кілька основних етапів. У першому розділі здійснено детальний аналіз сучасних літературних джерел, які стосуються обраної теми, з метою визначення актуальності дослідження та обґрунтування його наукової новизни. У другому розділі подано огляд використаних методик, що включають методи органолептичного, хімічного та фізико-хімічного аналізів, які дозволили оцінити якість продуктів під час експериментів.Третій розділ присвячено презентації результатів проведених досліджень із їх детальним аналізом, включаючи виявлення закономірностей змін якості продукції в залежності від використання різних технологічних рішень. У четвертому розділі розроблено технологічну схему виробництва м'ясного напівфабрикату з врахуванням сучасних підходів до збереження його якості. П’ятий розділ містить розрахунки економічної ефективності запропонованої технології, що демонструють її доцільність і перспективність для впровадження. Шостий розділ включає детальний опис заходів із охорони праці, забезпечення безпеки працівників, а також алгоритм дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах харчової промисловості. На основі проведених досліджень сформульовано висновки, які підтверджують доцільність виготовлення соусної продукції на основі горіхоплідної сировини, її економічну ефективність і перспективність використання запропонованих технологій.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18820
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kostenko_dyplom_2025.pdf429.12 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.