Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18819
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКюрчева, Людмила Миколаївна-
dc.contributor.advisorKiurcheva, Liudmyla-
dc.contributor.authorКоробова, Яна-
dc.date.accessioned2025-04-10T07:43:13Z-
dc.date.available2025-04-10T07:43:13Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКоробова Я. В. Удосконалення технології виробництва безлактозного полуничного пломбіру (23ХТД. 12741378.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Л. М. Кюрчева; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 99 с., 23 табл., 9 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18819-
dc.description.abstractМетою кваліфікаційної роботи було розроблення технології безлактозного пломбіру з використанням рослинної сировини, а саме-полуниці, для людей з лактозною нестерпністю, хворих на діабет. У кваліфікаційній роботі проведено дослідження технології виробництва безлактозного полуничного пломбіру з використанням наноструктурованого полуничного пюре. У першому розділі проаналізовано сучасний ринок морозива та визначено тенденції у виробництві продуктів для споживачів із харчовими непереносимостями, зокрема лактози. Дослідження показало, що використання безлактозного молока та натуральних інгредієнтів знижує калорійність і підвищує харчову цінність продукту. У другому розділі представлено методику дослідження, об’єкти та програму експериментів. У третьому розділі узагальнено результати аналізу органолептичних, енергетичних та поживних характеристик модельних зразків. Четвертий розділ містить технологічну схему виготовлення безлактозного морозива. У п'ятому розділі проведено економічний аналіз, що підтверджує рентабельність виробництва. Шостий розділ присвячено заходам з охорони праці та безпеки на виробництві.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectморозивоuk
dc.subjectбезлактозне молокоuk
dc.subjectмаслянкаuk
dc.subjectфункціональний продуктuk
dc.subjectлактозна непереносимістьuk
dc.titleУдосконалення технології виробництва безлактозного полуничного пломбіру (23ХТД. 12741378.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Korobova_dyplom_2025.pdf414.63 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.