Удосконалення технології виробництва безлактозного полуничного пломбіру (23ХТД. 12741378.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»
Loading...
Date
Authors
Коробова, Яна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Запоріжжя : ТДАТУ
Abstract
Метою кваліфікаційної роботи було розроблення технології безлактозного пломбіру з використанням рослинної сировини, а саме-полуниці, для людей з лактозною нестерпністю, хворих на діабет. У кваліфікаційній роботі проведено дослідження технології виробництва безлактозного полуничного пломбіру з використанням наноструктурованого полуничного пюре. У першому розділі проаналізовано сучасний ринок морозива та визначено тенденції у виробництві продуктів для споживачів із харчовими
непереносимостями, зокрема лактози. Дослідження показало, що використання безлактозного молока та натуральних інгредієнтів знижує калорійність і підвищує харчову цінність продукту. У другому розділі представлено методику дослідження, об’єкти та програму експериментів. У третьому розділі
узагальнено результати аналізу органолептичних, енергетичних та поживних характеристик модельних зразків. Четвертий розділ містить технологічну схему виготовлення безлактозного морозива. У п'ятому розділі проведено економічний аналіз, що підтверджує рентабельність виробництва. Шостий розділ присвячено заходам з охорони праці та безпеки на виробництві.
Description
Citation
Коробова Я. В. Удосконалення технології виробництва безлактозного полуничного пломбіру (23ХТД. 12741378.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Л. М. Кюрчева; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 99 с., 23 табл., 9 рис.