Удосконалення технології виробництва безлактозного полуничного пломбіру (23ХТД. 12741378.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»

Вантажиться...
Ескіз

Дата

Автори

Коробова, Яна

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

ORCID

Видавець

Запоріжжя : ТДАТУ

Анотація

Метою кваліфікаційної роботи було розроблення технології безлактозного пломбіру з використанням рослинної сировини, а саме-полуниці, для людей з лактозною нестерпністю, хворих на діабет. У кваліфікаційній роботі проведено дослідження технології виробництва безлактозного полуничного пломбіру з використанням наноструктурованого полуничного пюре. У першому розділі проаналізовано сучасний ринок морозива та визначено тенденції у виробництві продуктів для споживачів із харчовими непереносимостями, зокрема лактози. Дослідження показало, що використання безлактозного молока та натуральних інгредієнтів знижує калорійність і підвищує харчову цінність продукту. У другому розділі представлено методику дослідження, об’єкти та програму експериментів. У третьому розділі узагальнено результати аналізу органолептичних, енергетичних та поживних характеристик модельних зразків. Четвертий розділ містить технологічну схему виготовлення безлактозного морозива. У п'ятому розділі проведено економічний аналіз, що підтверджує рентабельність виробництва. Шостий розділ присвячено заходам з охорони праці та безпеки на виробництві.

Опис

Бібліографічний опис

Коробова Я. В. Удосконалення технології виробництва безлактозного полуничного пломбіру (23ХТД. 12741378.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Л. М. Кюрчева; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 99 с., 23 табл., 9 рис.

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By